Ziemassvētku gaidīšanas laikā STukuma internātpamatskolas konditoru palīgu grupas audzēkņi ir nodarbināti. Viņu uzdevums ir izcept tik daudz piparkūku, lai pietiek gan pašiem, gan viesiem, katru Adventes sveci iededzot. Skolotāja Rasma Biezbārde un viņas audzēkņi rādīja, kā izcept piparkūkas un tās izrotāt ar baltiem mežģīņu rakstiem. Piparkūku mīklu bērni gatavo uz vietas un tās sastāvu zina no galvas: kilogramam mīklas vajag 60 gramus dedzinātā cukura (to iegūst, parasto cukuru katlā kausējot un maisot, kamēr iegūst karamelei līdzīgu masu), 150 g parastā cukura, 150 g sviesta, 0,5 kg miltu un nedaudz sodas (lielajām piparkūkām sodu var nelikt), kā arī garšvielas – samaļ kanēli, saldos un melnos piparus, apelsīna miziņu, kardamonu, krustnagliņas, muskatriekstu, arī ingveru.
Piparkūku laiks Tukuma internātpamatskolas konditoru palīgu grupā
Ziemassvētku gaidīšanas laikā Tukuma internātpamatskolas konditoru palīgu grupas audzēkņi ir nodarbināti. Viņu uzdevums ir izcept tik daudz piparkūku, lai pietiek gan pašiem, gan viesiem, katru Adventes sveci iededzot.
Aplūojot bildi, tā vien šķiet ,ka meitenes ar tiem mīklas ruļļiem likušas zēniem izdarīt kādu labu darbu par godu tuvojošajiem svētkiem:) Un rezultāts ir piparkūkas kā no bilžu grāmatas!
hehe bukulene ari
Hej,Draugs,tikai muļķis spēj apsaukāties!