Agita Puķīte

2015. gada pirmā jubilāre: tukumniece Milda Lūka nosvin 100. dzimšanas dienu

Mēdz teikt – kā sāksies jauns gads, tā tas turpināsies visu gadu. Tukumā 2015. gads ir sācies ar lielu un apaļu jubileju: 2. janvārī tika sveikta simtgadniece Milda Lūka. Simtgadnieci Mildu Lūku apciemojām senatnīgā namā pilsētas nomalē, kurā viņa dzīvo kopā ar meitas Vairas un mazdēla Gunta ģimeni.

Mēdz teikt – kā sāksies jauns gads, tā tas turpināsies visu gadu. Tukumā 2015. gads ir sācies ar lielu un apaļu jubileju: 2. janvārī tika sveikta simtgadniece Milda Lūka. Simtgadnieci Mildu Lūku apciemojām senatnīgā namā pilsētas nomalē, kurā viņa dzīvo kopā ar meitas Vairas un mazdēla Gunta ģimeni. Šis nams ģimenei ir īpašs – to pagājušā gadsimta 30. gados cēlis Mildas Lūkas tēvs Roberts Veidenbergs, iecerot to kā mājvietu savai kuplajai ģimenei un iedodot tai skaistu nosaukumu «Dimanti». Padomju laikā māja “nokļuva” Ļeņina ielā, bet tagad atrodas Zīļu ielā 3.

Engures skolas dibinātājs Roberts Veidenbergs kopā ar sievu Edu izaudzināja un izskoloja 10 bērnus Metu, Mildu, Maigu, Veltu, Zelmu, Almu, Ādolfu, Kārli, Herbertu un Aleksandru. Par tēvu Mildas kundze saka: “Padomājiet, viņš mūs visus izskoloja ar vienu skolotāja algu un nodzīvoja garu mūžu – līdz 102. gadiem!”

Pašai jubilārei ir četri bērni, astoņi mazbērni, prāvs pulks mazmazbērnu un mazmazmazbērnu… Viņa saka: “Lai tik dzimst un aug bērni, ko tur skaitīt, bērni taču ir bagātība!”

Vairāk lasiet otrdienas, 6. janvāra, laikrakstā ŠEIT!

 

 

 

 

Komentāri

  1. Pazīstu Mildas kundzi – vienmēr optimistiska, gaiša, ar skaidru saprātu! Lai veselība!!!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *