6. decembrī Tūrisma attīstības valsts aģentūra (TAVA) ikgadējā Latvijas tūrisma foruma ietvaros nosauca konkursa «Veiksmīgākais jaunais tūrisma produkts 2013» uzvarētājus. Kategorijā veselības un labjūtes tūrisms par labāko tika atzīts Šokolādes muzejs Pūrē, kas savu darbu uzsāka tikai šīgada sākumā. Šokolādes muzejs šogad saņēmis arī Kurzemes tūrisma asociācijas Lielā Jēkaba balvu nominācijā «Jaunais Kurzemes produkts 2013».
Konkursam «Veiksmīgākais jaunais tūrisma produkts 2013» atlasītie 14 finālisti tika vērtēti divās kārtās – pirmajā kārtā tika veikts finālistu vērtējums klātienē, savukārt otrās kārtas ietvaros vairāk kā mēnesi norisinājās interesentu balsojums TAVA mājaslapā, kurā Šokolādes muzejs ierindojās 3. vietā ar 1071 balsi.
Šokolādes muzejam šis ir jau otrais tūrisma nozares apbalvojums šajā gadā. 29. novembrī Liepājā tika pasniegtas Kurzemes tūrisma asociācijas Kvalitātes balvas «Lielais Jēkabs 2013», kur nominācijā «Jaunais Kurzemes produkts» par uzvarētāju tika atzīts Šokolādes muzejs.
„Esam gandarīti par veiksmīgi aizvadīto pirmo darba gadu muzejā. Gribētos teikt, ka saņemtās kvalitātes balvas savā ziņā ir apliecinājums tam, ka mūsu vīzija un redzējums ir bijis pareizs. Protams, par to liecina arī lielā apmeklētāju interese, par ko mums ir liels gandarījums,” saņemtos apbalvojumus komentē Šokolādes muzeja īpašnieks Aivars Žimants.
„Interesentus un šokolādes mīļotājus gaidīsim ciemos arī nākamajā gadā, kad plānojam papildināt ekspozīciju zāles ar jauniem apskates objektiem un iespējām, kā arī jaunām ekskursiju programmām,” par nākamā gada plāniem stāsta Liene Šneidere, Šokolādes muzeja vadītāja.
Šogad Šokolādes muzejs apmeklētājiem būs atvērts līdz 21. decembrim, kad dosies svētku brīvdienās līdz 2. janvārim.
Šokolādes muzeju Pūrē šogad apmeklējuši vairāk nekā 27 000 apmeklētāju. Populārajam kārumam veltītais muzejs Pūrē atklāts šā gada 3. janvārī. 2013. gada 26. augustā tika atklāta Šokolādes muzeja 2. kārta ar vēl septiņām jaunām ekspozīciju telpām Pūres muižas senatnīgajā ēkā. Muzeja paspārnē kopš š.g. septembra sākuma darbojas arī nišas restorāns.
SIA «Šokolādes muzejs» ir dibināts 2013. gada 3. janvārī un atrodas blakus SIA «Pure Chocolate» ražotnei «Abava». Šokolādes muzejs nodarbojas ar individuālu apmeklētāju un grupu uzņemšanu, informējot un izglītojot muzeja apmeklētājus par šokolādes vēsturi, tradīcijām un ražošanu, kā arī veic semināru un svinību organizēšanu.
Prieks par cilvēkiem, kas prot un grib radīt ko jaunu! Lai veicas arī turpmāk!
Jā šokolādes muzejs augu un attīstās,feini lai veiksmes arī turpmāk
Paldies par jauko piektdienas pasākumu arī jums!
Nācās tur šogad pabūt un attieksme, maigi sakot, bij’ graujoša, jo it kā nebijām īstajā laikā. Lai gan, kopumā ideja nav slikta.
Apmeklējot šo šokolādes “muzeju” muzeju naktī, radās iespaids ka esmu atbraucis uz pūres trifeļu reprezentācijas izstādi. Nekādus muzeja cienīgus priekšmetus un citu info par padziļinātiem vēstures faktiem nenacas manīt. Pacienāja ar konfektēm pie ieejas, tad apskatījām “muzeja eksponātus” – pašreizējos pūres chocalate produkciju un fonā gāja filmiņa kur stāsta tad kā šī šokolāde tie taisīta, un tad ari tajas pašās telpās ir veikaliņš kur visu to var nopirkt..
Jocīgs “muzejs”
Tas ir bizness.
Kur ir ēšana, tur ir cilvēki. Mūsdienās, kad veikali ir pilni ar saldumiem, kārumiem, cilvēki vienalga kā traki skrien, lai vēl tiktu pie ēdamā. Emociju uzplūdā vēl naudiņu atstāj turpat sapērkoties vietējā veikaliņā.
Super! Beznesam arī ir vajadzīgs talants. Un te nu mēs redzam, Žimantam biznesmeņa talants ir.