Jelgava notikuši Piena, maizes un medus svētki. To ietvaros notika «Siera un maizes sāļās tortes» konkurss, kurā uzvarēja Jaunpils pils krodziņa šefpavāre Sandra Zariņa.
– Kā izdomājāt un kā varējāt pati piedalīties konkursā, ja, kā zinām, vienā konkursa grupā bijāt žūrijas komisijas locekle…
– Ar Vandu (Davidanovu, biedrības «Siera klubs» vadītāju. – Red.) esam pazīstamas jau sen. Esmu piedalījusies lekcijās, semināros, ko pagājušā gadā rīkoja Siera klubs. Un pagājušajā gadā klubs rīkoja siera kūku konkursu Saldū. Tur es nevarēju piedalīties, jo mums arī darbā Jaunpils krodziņā ir pietiekami liels noslogojums. Šogad mani uzaicināja, tad nu izbrīvēju laiku un piedalījos. Bet ar žūriju bija tā: tie konkursi notiek pa novadiem. Jaunpils piedalījās Zemgales novadā. Savukārt, kad vērtēja Kurzemes kūkas Skrundā, es biju žūrijā.
– Vai konkurence bija liela un sīva?
– Bija gan. Kūkas gatavoja gan meistari, gan mājsaimnieces, gan meitenes, kas vēl tikai mācās. Bijām 11 konkursa dalībnieki, kam patīk cept kūkas un patīk izaicinājumi. Protams, man ir prieks, ka izdevās labāk, nekā cerēju.
– Kas bija jūsu sīvākie konkurenti?
– Sīvākās konkurentes bija no Jelgavas, kas arī strādā tāpat kā mēs – sabiedriskajā ēdināšanā. Mēs minām viena otrai uz papēžiem.
Vairāk lasiet laikraksta piektdienas, 4. septembra, numurā ŠEIT!