«Būdu» Engurē vērtē konkursa «Lielai Jēkabs» ietvaros

Kā katru gadu, arī šajā visu novadu tūrisma informācijas centru komandas veido komisijas, lai vērtētu Kurzemes novada tūrisma objektus un noskaidrotu, kurš no tiem būtu izpelnījies saņemt balvu «Lielais Jēkabs». Pirms konkurss tiek uzsākts, katra reģiona tūrisma informācijas centri izlozē, kurš tad par kuru nozari jeb nomināciju, sākot ar ēdināšanu un beidzot ar dizaina naktsmītnēm, lems. Un Tukuma komanda jeb tās pārstāve Liene Ratniece izlozēja iespēju vērtēt objektus, kas cīnīsies par balvu nominācijā «Garšas meistars».

Kā katru gadu, arī šajā visu novadu tūrisma informācijas centru komandas veido komisijas, lai vērtētu Kurzemes novada tūrisma objektus un noskaidrotu, kurš no tiem būtu izpelnījies saņemt balvu «Lielais Jēkabs». Pirms konkurss tiek uzsākts, katra reģiona tūrisma informācijas centri izlozē, kurš tad par kuru nozari jeb nomināciju, sākot ar ēdināšanu un beidzot ar dizaina naktsmītnēm, lems. Un Tukuma komanda jeb tās pārstāve Liene Ratniece izlozēja iespēju vērtēt objektus, kas cīnīsies par balvu nominācijā  «Garšas meistars». Jāpiebilst, ka eksperta lomā šai komisijai līdzi tika aicināta Rideļu kafejnīcas «Cope» īpašniece Ingūna Jātniece. Kopumā šajā nominācijā TIC vērtēs astoņas dažādas vietas, tai skaitā «Saldus maiznieka» maizes cepējas Aigas Pētersones veikumu, Dzintara Zamarīša zivju kūpināšanas māku, konditores Ineses Mauriņas gardumus (kafejnīca «Caprine»), Igors Gintera dažādos lībiešu ēdienus («Bērziņu» mājas). Visi nominanti novembrī tiks aicināti uz apbalvošanas pasākumu, kas šogad notiks Liepājā, kur tad arī tiks paziņots uzvarētājs.

Mūsu novados garšu meistara lomai tika nominēts tikai viens objekts – Ingūnas Zikmanes kafejnīca «Būda» Engurē. Ingūna ir viena no tūrisma celmlaužiem Engurē, kas jau ilgus gadus vada kafejnīcu un pēc pieprasījuma rīko zivju degustācijas. Tās laikā ceļotājiem ir iespēja nodegustēt astoņu dažādu veidu zivis, kas nozvejotas Baltijas jūrā. Tās ir sagatavotas tradicionāli un ar dažādu panējumu. Palielinoties pieprasījumam, gadu gaitā kafejnīcai tapusi arī terase, kas pārtapusi par apsildāmu ziemas dārzu, lai izmantotu to arī aukstākos gadalaikos, tā par «Būdu» informē TIC. Bet, protams, lai novērtētu, ar stāstu vien nepietiek, gribējās jau arī piedāvājumu redzēt un nogaršot, tādēļ ceturtdienas, 29. augusta, pēcpusdienā devāmies uz Enguri.

Kafejnīcā skatam atklājās gaumīgi saklāts galds ar dažādām zivīm, bet pati īpašniece Ingūna īsi pēc sasveicināšanās devās pēc jēlām reņģēm, lai uzskatāmi nodemonstrētu, kā tās pēc iespējas ātrāk un veiksmīgāk izķidāt. Šādi paraugdemonstrējumi tiek rādīti visām ieinteresētajam grupām un tiem, kas vēlas, ir arī iespēja pašiem pielikt darbam rokas, bet, kā ar smaidu atzīst kafejnīcas saimniece, visu šo gadu laikā līdz šim esot bijuši tikai trīs interesenti, kas ne tikai skatījušies, bet arī paši bijuši gatavi ķidāt zivis…. Un nu, pēc komisijas viesošanās, drosminieku skaits ir palielinājies vēl par vienu.

Vairāk laisiet 3. septembra laikrakstā ŠEIT =>

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *