Šefpavārs karjeru uzsāka restorānā Vincents pie Mārtiņa Rītiņa, kur pirmais darbs bija kartupeļu mizošana. Tagad stažējies augstas klases restorānos visā pasaulē, tostarp Monako prinča virtuvē, Kaspars saimnieko restorānā “Meat Chef”, kā arī nodod savas zināšanas un padomu jaunajai paaudzei.
Šajā reizē tapa franču sīpolzupa ar trīs sieru cepurīti, pīles krūtiņa ar sīpolu biezeni, sakņu-selerijas un siera slāņmija ar meža ogu mērci, brusketu ar burratas sieru un baravikām, mocarellas salātus ar karamelizētiem bumbieriem, ābolu sidra mērci, kā arī krēmsiera kūku ar dedzināta sviesta karameļu mērci un ceptu ābolu čatniju.
Pasākumu ar aizrautīgu stāstījumu kuplināja Talsu novada uzņēmēja Olga Blumbaha, kuras izlolotais uzņēmums “SKIM saldumi” piedāvā dabīgo sulu želejkonfektes, sulas, sīrupus un cita veida dabīgo produkciju. Olga mudināja jauniešus uzdrīkstēties un neapstāties pirmo grūtību priekšā, lai īstenotu savu biznesa ideju.
Savukārt Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra projektu vadītājs Valdis Pavlovskis pastāstīja, kuri Latvijas produkti ir iekļauti Eiropas Savienības aizsargāto produktu klāstā. Pagaidām šādi produkti ir seši – sklandrausis, salināta rudzu rupjmaize, Jāņu siers, Latvijas lielie pelēkie zirņi, Carnikavas nēģi un Rucavas baltais sviests.
Pasākuma atbalstītāji: Latvijas Zemkopības ministrija, LLKC un siera pārstrādes uzņēmumi “Smiltenes Piens”, “Siera ražotne”, “Jaunpils Pienotava”, “Talsu Piensaimnieks”, “Lazdonas piensaimnieks”, PKS “Straupe”.
Līdzīgi raksti
-
Kandavā tiks atvērta jauna ģimenes ārsta prakse
-
SIA «Skonto Plan.ltd» iesniedz maksātnespējas pieteikumu
-
Bērni dāvina koncertu un sūta Ziemassvētku sveicienus senioriem/FOTO/
-
Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā tapis vertikālais dārzs
-
Tukuma Audēju darbnīcā būs skatāma Intas Konrades jubilejas izstāde «Tā es pati»