Meteņu jampadracis arī Pūzurkalnā

Svētdien, dienas vidū, Kandavas Pūzurkalnā jautrības netrūka ne lieliem, ne maziem aktīvas ziemas atpūtas cienītājiem, jo Meteņu dienas jampadraci te sarīkoja Sporta klubs «Kandava» sadarbībā ar kultūras centra darbiniekiem. Iespēju doties uz vienu no pilsētas ievērojamākajiem kalniem un nodoties ziemas priekiem izmantoja daudzi pilsētas iedzīvotāji. Visvairāk, protams, bērni.

Svētdien, dienas vidū, Kandavas Pūzurkalnā jautrības netrūka ne lieliem, ne maziem aktīvas ziemas atpūtas cienītājiem, jo Meteņu dienas jampadraci te sarīkoja Sporta klubs «Kandava» sadarbībā ar kultūras centra darbiniekiem. Iespēju doties uz vienu no pilsētas ievērojamākajiem kalniem un nodoties ziemas priekiem izmantoja daudzi pilsētas iedzīvotāji. Visvairāk, protams, bērni.

Vieni apvienojās komandās un pielika visus pūliņus sniega kaujām un cietokšņa ieņemšanai, citi, atbalstot Vankūveras olimpiskās spēles, arī Pūzurkalnā sarīkoja vietēja mēroga sacensības ar kopīgu skrējienu no kalniņa lejiņā un atkal kalnā augšup! Bet paši drosmīgākie iesaistījās pat miniatūrās biatlona sacīkstēs, tiesa, bez slēpēm. Slēpošanas etapu dalībnieki aizstāja ar nelielu skrējiena distanci, bet šaušanā par mērķi izmantoja košos balonus. Tajā pat laikā Pūzurkalna stāvajās nogāzēs rosība nerimās ne mirkli, jo ikviens, kurš vien vēlējās šļūca, brauca, kūleņoja no kalna lejā ar ragavām, iespaidīgām kamerām un visdažādākajiem plastmasas sēdeklīšiem. Ja kļuva vēsāk, varēja pasildīties pie Pūzurkalnā iekurtā ugunskura, iemalkot tasi karstas tējas un pusdienās iestiprināties ar Raimonda Vanaga pagatavoto gardo zirņu zupu. Mazie jampadrača līdzdalībnieki varēja mieloties ar saldumiem, un varen apmierināti jutās visi!
Senāk Meteņus svinēja kā viduspunktu starp Ziemassvētkiem un Lieldienām, tagad šo gadskārtu ieražu dienu pieņemts atzīmēt septītajā nedēļā pirms Lielās dienas, kas šogad iegadījās tieši 14. februārī. Gadskārtu ieražas vēsta, ka Meteņos iet ciemos, budēļos, vizinās ar ragavām no kalna un bauda Meteņu mielastu, tostarp, šīs dienas īpašo ēdienu – slokatni, kas gatavots no raudzētas rudzu mīklas, sagriezta speķa un sīpoliem.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *