Pirms Miķeļiem, 27. septembrī, Kandavas novada Zemītes bibliotēkā norisinājās gadskārtējās gastronomiskās izpriecas – pasākums «Ņammīgie krājumi». Pasākums rudens ražas laikā kopā aicina čaklākās un izdomas bagātākās pagasta saimnieces, lai mainītos receptēm un degustācijai piedāvātus savu virtuves meistarstiķus, vienlaikus nogaršojot citu kulinārijas brīnumus.
Piedalīties pasākumā un atklāt savas virtuves noslēpumus bija aicināts arī Kukšu muižas saimnieks Daniels Jāns. Saimnieku sastapt nebija lemts, taču “virtuves noslēpumi“ uz Zemīti atceļoja kopā ar pavārēm Ināru Baumani un Madaru Dišleri. Galdā tika celta pašcepta ķirbju maizīte, sāļā ķirbju kūka, kur apvārīts ķirbis kopā ar apceptiem sīpoliem, speķīti un citām sastāvdaļām iekārtojies mīklas garoziņā un apcepts, pirms tam būdams pārliets ar sakultu olu un krējumu. Vietējās saimnieces zināja stāstīt, ka pašas vērtīgākās vielas ķirbī paslēptas mizā – tāpēc to izkaltē uz plīts un pēc tam pierīvē pie visdažādākajiem ēdieniem.
Vairāk lasiet otrdienas, 1. oktobra, laikrakstā ŠEIT