Automātiskie kafijas automāti ir īpaši noderīgi mājās, taču tie ir kļuvuši populāri arī darba vietās. Dažās komerciālās telpās, piemēram, restorānos, arī tiek piedāvāta kafija, kas pagatavota ar šāda veida kafijas automātiem. Kā šie kafijas automāti darbojas? Vai tie ir tik labi, kā tiek reklamēts? Kas ir automātiskais kafijas automāts? Faktiski tās ir kafijas dzirnaviņas, espresso pagatavotājs un piena putotājs – tas viss apvienots vienā ierīcē. Kafijas automāta programmēšana ļauj jums vienkārši izvēlēties, kuru no dzērieniem vēlaties, novietot tasīti un gaidīt, kad tiks pagatavota garda kafija!
Sāksim ar vadību
Šeit jūs sākat mijiedarboties ar kafijas automātu un varat kontrolēt visus iestatījumus un izvēlēties, kādu dzērienu vēlaties, un pat citus aspektus, piemēram, tasītes lielumu. Dažos modeļos pat varat kontrolēt karstumu.
Daudzos vadības paneļos ir vienkārša opcija, kas ļauj pagatavot kafiju, izmantojot tikai vienu pieskārienu. Citos ir daudz vadības ierīču, tostarp arī vēlamās kafijas stipruma iestatīšana.
Protams, šeit varat izvēlēties arī vēlamo kafijas veidu – vai vēlaties pagatavot, piemēram, latte vai espresso.
Kafijas malšana
Kafijas dzirnaviņas ir ļoti svarīgas, jo tās sniedz svaigi maltas kafijas priekšrocības, bet jums pašam nekas lietas labā nav jādara. Kafijas aparātam ir jāatbrīvo un jāsamaļ kafijas pupiņas pareizajā svarā.
Svaigu pupiņu malšana ir tikai viena no automātiskā kafijas automāta priekšrocībām. Turklāt labākās dzirnaviņas var izveidot arī dažāda rupjuma malumu, no kuriem daži ir piemērotāki noteiktiem dzērienu veidiem. Ja vēlaties pagatavot espresso, jums varētu būt nepieciešams smalkāks malums. Tas ietekmē arī pagatavošanas laiku, taču jūsu kafijas automāts var pielāgoties, lai nodrošinātu ideālu galarezultātu.
Bezmaksas attēls no unplash.com
Karstais ūdens
Karstais ūdens ir vēl viena būtiska kafijas pagatavošanas procesa daļa, kas ir rūpīgi jākontrolē. Ja ūdens ir pārāk karsts, kafija var apdegt. Pārāk vēss ūdens, un kafija netiks pareizi ekstrahēta.
Pēc tam, kad ir samalts pareizais kafijas daudzums ar pareizo maluma rupjumu, nākamais solis ir karstā ūdens sūknēšana.
Lai gan labs automātiskais kafijas automāts to paveic viegli, lētajiem un nekvalitatīvajiem automātiem var būt grūti radīt vajadzīgo spiedienu. Parasti nepieciešamais spiediens ir 15 bāri.
Lai uzsildītu ūdeni, tiek izmantots sildelements ar vārstu. Tas gan uzsilda, gan virza ūdeni pareizajā virzienā, ļaujot kafijai pilēt cauri kā americano vai espresso gadījumā.
Piena putošana
Daudzām no baristu stila gatavotajām kafijām nepieciešama piena tvaicēšana vai putošana. Iebūvēts piena tvaicētājs, kas darbojas atsevišķi no kafijas pagatavošanas mehānisma, pievienos pareizu piena daudzumu.
Kā jau varēja sagaidīt, tur ir rezervuāri dažādiem komponentiem, un, lai gan kafijas pupiņas un ūdeni var atstāt uz diezgan ilgu laiku un par to nav jāuztraucas, ar pienu ir nedaudz savādāk. Iespējams, ka jums katru dienu būs jāpievieno svaigs piens, ja šāda iespēja ir jūsu konkrētajā automātiskā kafijas automāta modelī.
Cilvēka līdzdalības trūkums nozīmē, ka nevarēsiet izveidot latte mākslu! Tieši šī iemesla dēļ kafija var neizskatīties kā kafejnīcā iegādātā latte. Tomēr tas nenozīmē, ka tai nav tikpat laba garša.
Bezmaksas attēls no unplash.com
Viedā savienojamība
Mūsdienās cilvēki to ir sākuši sagaidīt gandrīz no visām savām ierīcēm. Par laimi, daudziem mūsdienu kafijas automātiem ir pieejamas lietotnes, kas ļauj tos kontrolēt. Tas ne tikai sniedz jums stilīgu lietu, ko parādīt draugiem, bet arī iespēju pagatavot kafiju, kamēr atrodaties citā telpā, darot kaut ko citu, vai pat no gultas, kad no rīta pamostaties.
Viedā savienojamība nav obligāti nepieciešama, taču tā var būt lieliska papildu funkcija.