Esmu uzzinājusi, ka gaļas pārstrādes uzņēmumos gaļu vispirms sāls ūdenī un vēl visādas ķīmijas piejaukumos izmērcē, tad elektriskā krāsnī apcepina un visbeidzot nokrāso ar pārtikas krāsvielu. Un tā skaitās žāvēta gaļa!? Kāpēc veikalos māna cilvēkus un to piedāvā kā žāvētu gaļu? Vai tas nav jāuzrauga Pārtikas un veterinārajam dienestam?
Pārtikas un veterinārā dienesta Rietumpierīgas pārvaldes vadītāja Sarmīte Eisaka paskaidroja, ka dienests pārbauda produkta nekaitīgumu, vai ražotājs ir strādājis ar tām piedevām un pārtikas krāsvielām, ar tiem dūmiem, kas ir atļauti. Un – katram pārtikas ražotājam ir sava tehnoloģija, kā viņš žāvējumus apstrādā.
Esmu strādājis kādreiz gaļas kombinātā kad vēl Ozoliņa kungam bij gaļas kombināts. Vot tur tiešām bij garda gaļa, jo tiešām bij žāvēta. Bet kā tagad ir nezinu. Tagad jau ka tik ātrāk visu dabūtu gatavu. Žāvējumus iesaku pirkt tikai no privātpersonām. Labākais nāk no laukiem!