– Nav saprotams, par ko zemnieki uzskata Tukuma nabadzīgos pircējus. Viņi cilvēkiem pārdod kartupeļus, ko cūkām nedrīkst dot: stipri sazaļojušus un vairāk nekā puse bumbuļu ir puves skarta. Gribas jautāt, kas ir nestandarta kartupelis? Tas sapuvušais, zaļais vai ragaini līkais, mazais vai arī tas savainotais? Jums mūsu santīmi patīk, bet mums jūs zaļie un iepuvušie kartupeļi gan ne!
Domājams, ka te jārunā par pilienu darvas medus mucā… Tā nu iznāk, ka viens negodprātīgs kartupeļu pārdevējs iztaisa kaunu visiem zemniekiem, kuri Tukuma tirgū pārdod kartupeļus. Lai gan šogad ar kartupeļu iegādi ir jābūt uzmanīgiem, jo slapjas laiks ir darījis savu un kartupelis, kas šodien izskatās skaists un vesels, pēc nedēļas var būt arī bojājies. Tāpēc, iepērkot kartupeļus lielāka daudzumā, der painteresēties, vai šovasar uz kartupelāja nav stāvējis ūdens, vai bumbuļi kādu laiku glabāsies.
Žurnalistei ir labi zinām ka profesiju agronoms Latvijā vairs nekur nemāca ,tad tade jau bŗinims ka kartupeļus vairs nerušina un par tiem 30000 ha ko snedza kartupeļu asociācijas vadītāja aiga pat runāt negribas. kas ražo kartupeļus Aloja un Ādažu čipšiem tās lielās platības Latvijā vairs redzedz, nopirku žāvētu gaļu nu nan gaļa, žurnalistei to vaja dzētu zināt nevis pūst pīlītes