Oktobra vidus rudens krāsas Tukuma pusē

Zelta rudens ir klāt! Arī Tukuma pusē tas iekrāsojis apkārtnes mežus zeltaini rudos un sārtos toņos. IR īstais brīdis doties rudens pastaigās dabā. Savukārt kultūras pasākumu apmeklētājiem – gan lieliem, gan maziem esam sagatavojuši iknedēļas pasākumu notikumu apskatu. Starp tiem noteikti katrs atradīs ko sev piemērotu!

 

Nedēļas nogale Tukuma pusē sākas jau piektdien, 18.oktobra vakarā, kad Tukuma pilsētas Kultūras namā iespējams piedalīties ceļotāja un pasaules pētnieka Žigimanta Krēsliņa jeb Žiga jaunās grāmatas “Okeānija. Atgriešanās” prezentācijā. Jautri stāsti, interesanti piedzīvojumi un savdabīgs stāstu pasniegšanas veids. Nāc pulksten 19:00 un iepazīsti mums tik eksotiskās vietas kā Samoa, Tonga, Kiribati un citas vietas! Adrese: Tukuma pilsētas Kultūras nams, Lielā iela 1, Tukums Vairāk informācijas: 28344637, kulturasnams@tukums.lv Biļetes  iegādājamas ŠEIT

Jaunpils pils piektdienas, 18.oktobra vakaru aicina pavadīt līdz pat sestdienai. Pulksten 20:00 ar komisku stāstu par Covid laika noteikumiem un to absurdumu ciemosies Brocēnu teātris ar izrādi “Nelegālais koris”, stāstot par kāda amatierkolektīva vēlmi turpināt strādāt un darboties kopā, kaut arī tas īsti nav atļauts. Pēc teātra izrādes turpat Jaunpils pils lielajā zālē pulksten 22:00 kopā DJ Andi būs iespēja griezties 80to gadu dejās. Ierašanās atbilstošā – košā gadu desmitam atbilstošā kostīmā. . Adrese: Jaunpils pils, Jaunpils, Jaunpils pagasts, Tukuma novads. Vairāk informācijas: 28717075, info@jaunpilspils.lv Biļetes iegādājamas Jaunpils pils administrācijā vai pirms pasākuma.

Sestdienas, 19.oktobra pēcpusdienā pulksten 16:00 uz muzikālu piedzīvojumu dvēselei ielūdz Tukuma pilsētas Kultūras nams un Ance Krauze uz jauno koncertprogrammu “Neturi, kad pļavās brienu”. Sirsnīga un rudenīga noskaņojuma pilns koncerts, kurā pirmatskaņojumus piedzīvos vairākas jaunas, īpaši Ancei rakstītas dziesmas, kā arī dzirdēsim sen iemīļotās dziesmas.. Adrese: Tukuma pilsētas Kultūras nams, Lielā iela 1, Tukums Vairāk informācijas: 28344637, kulturasnams@tukums.lv Biļetes iegādājamas ŠEIT

Savukārt vakarā pulksten 20:00 Džūkstē būs iespēja klausīties rokmūzikas akustisko koncertu. Piedaloties grupām  “Bloody Heels” un “Pagrabs”, izskanēs viens no cikla “Latvijas skaņas” koncertiem. Grupas ir daudz laika pavadījušas tūrēs ārzemēs, tagad atgriezušies Latvijā un ar savu mūziku mēģina stāstīt par dzīves atziņām, modernās pasaules problēmām un vērtībām.  Adrese: Džūkstes kultūras nams, Džūkste,  Džūkstes pagasts, Tukuma novads. Vairāk informācijas: 27231136, regina.malika@tukums.lv Biļetes iegādājamas ŠEIT

“Pepsi Night Party”, kas norisināsies Lapmežciema tautas namā sestdienas vakarā no pulksten 21:00, labākie dīdžeji – DJ Klusais, DJ Marex, DJ Small un DJ Gatis iegriezīs kārtīgu ballīti visām gaumēm. Gan latviešu estrāde, gan ārzemju hiti – viss vienā neaizmirstamā vakarā. Iespēja rezervēt galdiņus un ierasties ar saviem groziņiem. . Adrese: Lapmežciema tautas nams, Liepu iela 2, Lapmežciems, Lapmežciema pagasts, Tukuma novads. Vairāk informācijas: 20210083, lapmezciems@tukums.lv Biļetes iegādājamas Kultūras namā pasākuma norises dienā.

Nu jau par tradīciju kļuvusi grandiozā “DISCO BALLE” Tumes kultūras namā, kur sestdien, 19.oktobrī pulksten 21:00, ievērojot disco dreskodu, iespēja griezties labākajā deju diskotēkā Latvijā. DJ Jaunpils Mūks un DJ Saimons parūpēsies par  deju muzikālo noformējumu, savukārt Kaspars Markševics ar grupu parūpēsies par aizraujošu muzikālo performanci visām gaumēm. Galdiņu rezervācija OBLIGĀTA, ierašanās ar groziņiem.  Adrese: Tumes kultūras nams, Pasta iela 1A, Tume, Tumes pagasts, Tukuma novads. Vairāk informācijas: 26332401, tumeskn@gmail.com, Biļetes iegādājamas ŠEIT .

Svētdien, 20.oktobrī pasākumu ģimenei piedāvā Jaunpils kultūras centrs, kur jau pulksten 12:00 būs iespēja redzēt pasaulē mīlīgāko šausmenīti “UciPuci meklē mājas”. Tas būs stāsts par rotaļu pūcīti, kas ģimenes ceļojuma laikā nejauši tiek aizmirsta kādā viesu mājā Itālijā un piedzīvo aizraujošus brīžus, meklējot ceļu mājup pie sava saimnieka – puisēna Kriša.  Adrese:  Jaunpils pils, Jaunpils, Jaunpils pagasts, Tukuma novads. Vairāk informācijas: 28717075, info@jaunpilspils.lv Biļetes iegādājamas ŠEIT

Savukārt pulksten 16:00 Engures kultūras namā viesosies mākslinieki no Lietuvas un Somijas ar cirka izrādi “Pasakainā planēta”. Izrādē būs iespēja sastapt dažādus mājdzīvniekus un piedzīvot visdažādākos cirka un akrobātikas elementus, un smieties kopā ar sarkadeguna klauniem. Pēc izrādes būs iespēja nofotografēties ar māksliniekiem.. Adrese: Engures Kultūras nams, Jūras iela 85, Engure, Engures pagasts, Tukuma novads. Vairāk informācijas:  63161234, engure@tukums.lv Biļetes iegādājamas uz vietas pasākuma dienā.

Bet Tukumā – Durbes pilī svētdien, 20.oktobrī pulksten 14:00 atkal notiks Žaņa Katlapa balvas pasniegšanas ceremonija. Šī gada balvas laureāti ir Jaunā Rīgas teātra aktieris Gundars Āboliņš, kā arī M. Čehova Rīgas krievu teātra aktieris Jakovs Rafalsons. Muzikālais noformējums – Elīna un Vestards Šimkus. Uz pasākumu aicināts ikviens kultūras, jo īpaši teātra cienītājs. Ieeja par ziedojumiem. Adrese: Durbes pils, M.Parka iela 7, Tukums.

Plašāku pasākumu plānu meklē Tukuma tūrisma informācijas centra mājas lapā te – VisitTukums

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *