Zupa no siera holandiešu gaumē

150 g cieta siera, 4 ēdamkarotes miltu, 2 ēdamkarotes sviesta, 1 l gaļas buljona, sāls, malti baltie pipari, 150 g saldā kafijas krējuma, 1 olas dzeltenums, pētersīļi, loki, 2 šķēles grauzdiņu maizes.

Sieru sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves. Pusi sviesta izkausē katliņā un apbrūnina miltus. Pielej karstu buljonu un, nepārtraukti maisot, uzvāra. Tad karsē 5 minūtes. Zupai pieber sieru, sāli un maisot karsē, līdz siers izkusis. Saldo krējumu saputo ar olas dzeltenumu. Zupu noņem no uguns un tajā, nepārtraukti maisot, ielej saputoto masu. Katliņam uzliek vāku un briedina 10 minūtes.

Grauzdiņu maizi sagriež kubiņos un apcep pannā sakarsētā atlikušajā sviestā. Pētersīļus un lokus sasmalcina, tad tos ber bļodiņā, pārlej ar zupu un ieber grauzdiņus.

Cietā siera vietā var izmantot kausēto sieru, tad gatavošana būs ātrāka un zupu varēs gatavot bez sviesta un bez miltiem, tomēr arī garša būs atšķirīga.

150 g cieta siera, 4 ēdamkarotes miltu, 2 ēdamkarotes sviesta, 1 l gaļas buljona, sāls, malti baltie pipari, 150 g saldā kafijas krējuma, 1 olas dzeltenums, pētersīļi, loki, 2 šķēles grauzdiņu maizes.

Sieru sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves. Pusi sviesta izkausē katliņā un apbrūnina miltus. Pielej karstu buljonu un, nepārtraukti maisot, uzvāra. Tad karsē 5 minūtes. Zupai pieber sieru, sāli un maisot karsē, līdz siers izkusis. Saldo krējumu saputo ar olas dzeltenumu. Zupu noņem no uguns un tajā, nepārtraukti maisot, ielej saputoto masu. Katliņam uzliek vāku un briedina 10 minūtes.

Grauzdiņu maizi sagriež kubiņos un apcep pannā sakarsētā atlikušajā sviestā. Pētersīļus un lokus sasmalcina, tad tos ber bļodiņā, pārlej ar zupu un ieber grauzdiņus.

Cietā siera vietā var izmantot kausēto sieru, tad gatavošana būs ātrāka un zupu varēs gatavot bez sviesta un bez miltiem, tomēr arī garša būs atšķirīga.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *