Zivju – dārzeņu sacepums

1 kg zivju, 1 kg dārzeņu, 150 g krējuma, 50 g eļļas, sāls, zaļumi, rīvmaize.

Iztīrītām zivīm izņem asakas, filejas apsāla, apkaisa ar rīvmaizi un eļļā apcep brūnas. Notīrītus dārzeņus vieglā sālsūdenī izvāra pusmīkstus. Ar taukvielām izziestā veidnē saliek kārtām dārzeņus un zivis, pārlej ar krējumu, kas atšķaidīts ar sakņu buljonu, pārkaisa ar rīvmaizi un cepeškrāsnī cep apmēram 30 minūtes.

Piezīme. Sacepumam noderīgi dažādi dārzeņi, arī ķirbji un kabači. Ar zivīm, kabačiem un ķirbjiem vien arī iegūst garšīgu sacepumu. Sacepums būs garšīgāks, ja dārzeņus apceps sviestā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *