Zirņi ar speķa mērci

1 glāze pelēko zirņu, sāls. Speķa mērcei – 2 šķēles žāvēta speķa, 2 sīpoli, 1 tējkarote kviešu milti, 1 glāze ūdens, 1/2 glāzes skāba krējuma, sāls, zaļumi.

Izmērcētus pelēkos zirņus vāra, līdz tie mīksti. Gabaliņos sagrieztu speķi kopā ar sīpoliem apcep, pievieno miltus un sabrūnina, tad pielej ūdeni un vāra 10 minūtes, beigās pievieno sāli un krējumu. Vārītos zirņus ieber māla bļodā, pārlej ar mērci un pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem (dillēm, krūzmētru vai pētersīļiem).

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *