700 g vēršastes gabala, garšsaknes, 2 l ūdens, 200 g liesas desas, 200 g baraviku, 1 ola, 3 ēdamkarotes sviesta, 2 ēdamkarotes rīvmaizes, sāls, 1 glāzīte degvīna, pētersīļu zaļumi.
No vēršastes vāra buljonu ar bagātīgu garšaugu piedevu, pieber sāli un gatavajam buljonam pēc izkāšanas pievieno 1 glāzīti degvīna.
Barvikas sasmalcina un sacep, pievieno sīki sakapātu desu, sakultu olu un rīvmaizi, sāli un veido klimpiņas. Verdošam ūdenim pievieno mazliet sviesta, sāli un uz mazas uguns klimpiņas karsē 5 minūtes. Ar putu karoti izņem, ieliek zupā kopā ar baraviciņām.
Pasniedzot zupu pārkaisa ar zaļumiem. Kā piedevu pasniedz sāļus cepumus.