Vārīti speķa rauši

250 g miltu, 1/2 glāzes piena, 2 ēdamkarotes sviesta, 20 g rauga, naža gals sāls.

Pildījumam – 100 g žāvēta speķa, 1 sīpols, smalkie pipari.

Pienu, sviestu un sāli sasilda apmēram līdz 30°C, tad maisījumā izšķīdina raugu un izsijātos kviešu miltus. Sagatavo mīklu. Tad to izveltnē 0,5 cm biezā kārtā, izspiež ripas un uz katru ripu liek 1 tējkaroti pildījumu. Ripas malas saspiež, izveido rausīti, ko vāra karstā sālsūdenī 5-8 minūtes. Gatavus rausīšus pasniedz galdā ar izkausētu sviestu vai skābu krējumu. Ēd karstus.

Rausīšu pildījums – speķi sagriež mazos gabaliņos, pievieno viegli apceptu sasmalcinātu sīpolu, smalkos piparus.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *