600 g svaigu kāpostu, 100 g šampinjonu, puse sarkanās paprikas pāksts, 1 sīpols, 1 ola, 2 ēdamkarotes mannas, rīvmaize, sāls, pipari, garšvielu maisījums, augu eļļa cepšanai.
Kāpostgalviņu notīra un sarīvē uz rupjās sakņu rīves vai sasmalcina ar nazi. Sasmalcina arī papriku, sīpolu un šampinjonus. Visus produktus eļļā apcep un pasautē. Padzesē, pievieno sāli, piparus, garšvielas, olu, mannu. Veido kotletes un uz lēnas uguns cep gatavas.
Piezīme: šampinjonu vietā var lietot arī citas sēnes – svaigas vai sālītas.
Svaigu kāpostu kotletes
600 g svaigu kāpostu, 100 g šampinjonu, puse sarkanās paprikas pāksts, 1 sīpols, 1 ola, 2 ēdamkarotes mannas, rīvmaize, sāls, pipari, garšvielu maisījums, augu eļļa cepšanai.
Kāpostgalviņu notīra un sarīvē uz rupjās sakņu rīves vai sasmalcina ar nazi. Sasmalcina arī papriku, sīpolu un šampinjonus. Visus produktus eļļā apcep un pasautē. Padzesē, pievieno sāli, piparus, garšvielas, olu, mannu. Veido kotletes un uz lēnas uguns cep gatavas.
Piezīme: šampinjonu vietā var lietot arī citas sēnes – svaigas vai sālītas.