300 g garneļu, 2 vai 3 sīpoli, 2 skābēti gurķi, 1 ēdamkarote kaperu, 5 olīvas, 3 pipargraudiņi, 1 lauru lapa, 1 ēdamkarote tomātu biezeņa, 2 ēdamkarotes sviesta, 3 ēdamkarotes krējuma, 1/2 citrona, pētersīļu zaļumi, sāls un melnie maltie pipari pēc garšas.
Sīpolus sagriež gredzenos un apcep sviestā, pievieno tomātu biezeni. Skābētos gurķus nomizo, izņem sēklas un sagriež mazos gabaliņos. Kaperus pārlasa, olīvas nomazgā. Garneles novāra, atdzesē un sagriež mazos gabaliņos. Verdošā buljonā pēc garneļu vārīšanas ieliek ceptos sīpolus, gurķus, kaperus, sāli, garšvielas un vāra 10 minūtes. Vārīšanas beigās soļankai pievieno krējumu. Pasniedzot galdā, katrā šķīvī ieliek garneļu gabaliņus, olīvas, citrona šķēlīti un pētersīļu zaļumus.
Soļanka ar garnelēm
300 g garneļu, 2 vai 3 sīpoli, 2 skābēti gurķi, 1 ēdamkarote kaperu, 5 olīvas, 3 pipargraudiņi, 1 lauru lapa, 1 ēdamkarote tomātu biezeņa, 2 ēdamkarotes sviesta, 3 ēdamkarotes krējuma, 1/2 citrona, pētersīļu zaļumi, sāls un melnie maltie pipari pēc garšas.
Sīpolus sagriež gredzenos un apcep sviestā, pievieno tomātu biezeni. Skābētos gurķus nomizo, izņem sēklas un sagriež mazos gabaliņos. Kaperus pārlasa, olīvas nomazgā. Garneles novāra, atdzesē un sagriež mazos gabaliņos. Verdošā buljonā pēc garneļu vārīšanas ieliek ceptos sīpolus, gurķus, kaperus, sāli, garšvielas un vāra 10 minūtes. Vārīšanas beigās soļankai pievieno krējumu. Pasniedzot galdā, katrā šķīvī ieliek garneļu gabaliņus, olīvas, citrona šķēlīti un pētersīļu zaļumus.