18. decembrī, aģentūrā «Tukuma slimnīca» tika parakstīts ēdināšanas bloka piebūves pieņemšanas nodošanas akts – ēku apskatīja būvinženieri, būvuzraugi, arhitekti, mediķi, paši darbinieki, pašvaldību pārstāvji un izteica savus vērtējumus. Liela daļa speciālistu neslēpa, ka krīzes laikā uzceltā piebūve patiesībā esot liels brīnums, jo ne viens vien šaubījies, vai projektu izdosies īstenot.
Kā atzina būvprojekta vadītāja Anita Ducena – par izdošanos viņa neesot šaubījusies ne mirkli. Lielākā veiksme, ka SIA «Amatnieks» darbus izdarījis laikā, turklāt – labā kvalitātē. Arī būvuzraugs Juris Karss stāstīja, ka par naudu, kas šim objektam bijusi paredzēta, darbi izdarīti labi. "Ja ekonomiskā situācija spiež izvēlēties lētāko piedāvājumu; ja naudas ir tik, cik ir, tad arī jārēķinās ar to, ko var izdarīt. Šeit viss izdarīts, kā nākas."
Pārliecināties, vai tiešām viss ir tik labi, kā pārbaudītāji stāsta, bija ieradušies arī virtuves ļaudis, no kuriem liela daļa jaunās telpas apskatīja pirmoreiz. Diētas māsa Lija Mieze slimnīcā nostrādājusi 45 gadus, pieredzējusi virtuves atrašanos gan tagadējā speciālajā skolā, gan ēkā Raudas ielā 4, kur tagad ierīkota banka. Uz tagadējām telpām skolas pagalmā, kas šobrīd vairs neatbilst prasībām, pārcēlušies 1990. gadā. Virtuves vadītāja Romēna Bārdiņa stāstīja, ka virtuve sāks darbu no jaunā gada. Līdz tam iekārtu piegādātāji – firma «Vitrum» – apmācīs darbiniekus un ierādīs, kā strādāt ar modernajām iekārtām. Patlaban slimnīcas virtuve ar pusdienām nodrošina ap 100 cilvēku – 80 pacientus un apmēram 20 darbinieku. Par ēdienu un tā kvalitāti sūdzību neesot bijis, un darbinieki sola, ka no jaunā gada šai ziņā nekas nemainīsies, jo komanda esot tā pati. Jaunums būs tas, ka pusdienas nodaļās nogādās īpašās, katram pacientam domātās termopaplātēs – somai vai kastei līdzīgos traukos. Paplātes atsevišķos nodalījumos būs salikts ēdiens. Atsevišķas ēdnīcas pacientiem nebūs, piebūves otrajā stāvā būs kafejnīca, kur varēs paēst gan pacienti, ja gribēs vairāk par slimnīcas ēdienu, kā arī iestādes personāls un apmeklētāji. A. Ducena stāstīja, ka telpas interjers izveidots tāds, lai vajadzības gadījumā tajā varētu notikt arī sanāksmes vai pasākumi.
Piebūves pagrabstāvā izvietotas vadības sistēmas, dārzeņu apstrādes telpas, saldētavas, noliktavas un palīgtelpas darbiniekiem, 1. – virtuves bloks, 2. – kafejnīca un virtuve. Ēkas atklāšana paredzēta 23. decembrī.
Jauki.