Lai bērniem un jauniešiem palīdzētu apgūt ēst gatavošanas iemaņas, «Rimi» izveidojis «Aikāgaršo pavārskolu». Tās ietvaros visa mācību gada garumā tiks organizētas bezmaksas ēst gatavošanas nodarbības 3. līdz 8. klašu skolēniem visā Latvijā. Pieteikties pavārskolas nodarbībām iespējams līdz pat 21. martam mājas lapā, pievienojot klases iecienītāko brokastu, pusdienu vai vakariņu recepti, kā arī īsi pastāstot par saviem ēšanas paradumiem.
Sākot ar martu, līdz pat gada beigām «Aikāgaršo» šefpavārs Normunds Baranovskis dosies pie tiem skolēniem, kuri būs atsūtījuši interesantākās receptes, lai pavārskolas nodarbībā kopā ar jauniešiem to pagatavotu. Turklāt skolēnu iecienītākie ēdieni tiks apkopoti «Aikāgaršo» pavārgrāmatā, kuru veidos teju 50 brokastu, pusdienu un vakariņu receptes, kas iedvesmos jauniešus visā Latvijā vienkāršu un veselīgu maltīšu pagatavošanai.
Ikvienam būs iespēja sekot līdzi pavārgrāmatas tapšanas gaitai un aizpildīto lapaspušu skaitam mājaslapā, savukārt skolotāji aicināti grāmatā apkopotās ātri pagatavojamās, vienkāršās un veselīgās receptes kopā ar Aikāgaršo šefpavāra padomiem sabalansētam uzturam izmantot kā mācību līdzekli mājturības stundām.
“Gada laikā veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavāra vadībā mēs esam ne vien pētījuši sabiedrības uztura paradumus, kopā ar uztura speciālistiem analizējuši pircēju pārtikas grozu saturu, izstrādājuši virkni izglītojošu materiālu, bet arī organizējuši degustācijas un ēst gatavošanas meistarklases, kā arī izstrādājuši simtiem ēdienu recepšu. Turpinot aizsākto iniciatīvu, šogad lielāko uzmanību veltīsim tieši skolēnu un jauniešu izglītošanai un ēst gatavošanas prasmju apmācībai gan Rīgā, gan reģionos. Tieši ar šādu mērķi atver Aikāgaršo pavārskolu un strādās pie pirmās Aikāgaršo pavārgrāmatas izveides,” stāsta Karīna Jermušs, «Rimi Latvia» mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja.