600 g teļa vai cūkas sirds, 100 g dūmota speķa, 50 g tauku, 50 g garšsakņu, 1 mazs sīpoliņš, 50 g tomātu biezeņa, 1 ēdamkarote kviešu miltu, 100 g skāba krējuma, sāls, pipari.
Sirdi sagriež šķērsām apmēram 2 cm biezās šķēlēs, iespeķo un uz pannas sakarsētos taukos apcep. Tad liek katliņā, pārlej pannas atvārījumu, pievieno sagrieztu sīpolu, pētersīli, burkānu, sāli, piparus, tomātu biezeni (var aizvietot ar kečupu) un sautē. Kad sirds gandrīz mīksta, pievieno izkarsētus miltus un krējumu.
Lej dziļākā traukā un pasniedz ar makaroniem vai sautētiem kāļiem.
Piezīme – no liellopu sirds var pagatavot arī kotlešu masu, pievienojot dūmotu speķi.