Siļķe ar kartupeļiem sinepju mērcē

800 g nelielu kartupelīšu, 300 g konservētu pupiņu, 100 g kūpināta speķa, saišķītis pētersīļu, 1 ēdamkarote sviesta, 8 siļķu filejas, 250 g krējuma, 2 ēdamkarotes sinepju, 2 tējkarotes sinepju graudiņu.

Kartupeļus ar mizu izvāra, konservētajām pupiņām nolej šķidrumu un pusi no tiem kopā ar pupiņām apcep sviestā. Speķi sagriež gabaliņos un pannā apcep, pievieno nomizotus vārītus kartupeļus un tos apcep speķa taukos. Siļķu filejas ar kartupeļiem un pupiņām kārto šķīvjos. Pievieno mērci, ko pagatavo, krējumu sajaucot ar sinepēm un sinepju graudiņiem. Pārkaisa ar sakapātiem pētersīļu zaļumiem un pasniedz galdā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *