Sātīga veģetārā zupa

0,5 kg kartupeļu, 1 liels sīpols, 2 ēdamkarotes eļļas, 1 ķiploku daiviņa, 1 lauru lapa, 2 salvijas lapiņas, 0,5 l dārzeņu buljona, 200 g tomātu savā sulā, šķipsniņa Kajennas piparu, šķipsniņa cukura, 1 ēdamkarote balzametiķa, 2 šķēlītes tostermaizes.

Nomizo kartupeļus un sagriež mazos gabaliņos, nomizo ķiploku un sīpolu, sagriež gabaliņos. Katlā sakarsē eļļu un apcep sīpolus un ķiploku. Pieber kartupeļus sīpoliem un ķiplokiem, pievieno lauru lapu un salviju, pielej buljonu, uzvāra un turpina vārīt vēl 10 minūtes. Pievieno sagrieztus tomātus ar visu sulu, pieber Kajennas piparus, cukuru, sāli un vāra vēl 5 minūtes. Tostermaizīti sagriež mazos gabaliņos, ieber pannā sakarsētā eļļā un apcep zeltaini brūnu. Zupu ielej šķīvī, ieber grauzdiņus un tūlīt pasniedz (lai grauzdiņi neizmirkst).

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *