Adventes koncerts Jaunmoku pilī
2. decembrī 16.00 Jaunmoku pils kolonnu zālē notiks koncerts «Ar Nokrēslu Gaisma Nenoriet».
2. decembrī 16.00 Jaunmoku pils kolonnu zālē notiks koncerts «Ar Nokrēslu Gaisma Nenoriet».
Pasaku portālā www.pasakas.net ar a/s «Latvijas valsts meži» atbalstu tapusi Meža pasaku sadaļa, kurā var klausīties un lasīt pasakas par meža skaistumu un cūkošanās postu, ko dažkārt cilvēki nodara mežam.
22. novembrī Tukuma sporta un atpūtas kompleksā notika pilsētas 2007. gada atklātais čempionāts novusā dubultspēlēs.
24. novembrī Slampes pagasta kultūras namā savu 16. gadadienu svinēja Zemessardzes 51. kājnieku bataljons, kura 2. rotā kapteiņa Guntara Brauna vadībā dien arī 115 kareivji no Tukuma rajona.
22. novembrī Tukuma sporta un atpūtas kompleksā noslēdzās pilsētas iestāžu un uzņēmumu sporta spēļu finālspēles galda tenisā.
Vīri nebija tik izlēmīgi – te nāras, te viskijs, te no pudeles izlīdis ātraudzītis… Nē,
Uz ielas pamatīgs troksnis. Vīrs izbāž galvu pa logu un jautā:– Kas notiek?Atsaucas kravas auto
19. diena (dilstošs mēness Vēža zīmē) – zirneklis, tīkls; viena no cikla smagākajām dienām; bīstami
24. novembrī Tukuma pilsētas sporta un atpūtas kompleksā šahisti izspēlēja Tukuma kausa izcīņas trešās kārtas spēles.
Bietes, 1 citrona sula, 3 burkāni, gabaliņš žāvēta cauraudzīša, sīpols, neliela kāpostgalviņa, dārzeņu buljona kubiciņš, kartupeļi, augu eļļa cepšanai, ķimenes, ķiploks, citrona pipari, cukurs, sāls, pētersīļi, skābs krējums.
Novārītas bietes nomizo un sarīvē uz sakņu rīves, aprasina ar citrona sulas un cukura maisījumu. Noliek maliņā. Nomazgā un nokasa burkānus, sarīvē uz sakņu rīves. Gaļu sagriež kubiciņos. Liek uz sakarsētas pannas un izčurkstina. Pievieno burkānus un sasmalcinātu sīpolu. Visu nedaudz apcep. Kāpostgalviņu sasmalcina ar nazi un pakāpeniski pievieno pannā esošajiem produktiem. Visu apcep. Katlā uzvāra ūdeni, pievieno buljona kubiciņu un pannā apceptos produktus. Vāra uz lēnas uguns. Kartupeļus nomizo un sagriež palielos kubiciņos. Uz pannas eļļā apcep sarīvētās bietes, kurām pievienotas sasmalcinātas ķimenes, ķiploku daiviņas un uz lielas uguns sautējot apcep. Kamēr bietes cepas, katlā ieber kartupeļus. Kad kartupeļi gandrīz mīksti, pievieno apceptās bietes. Vēl nedaudz pavāra, pievieno pēc garšas sāli un sasmalcinātus pētersīļus. Ja vēlas, īsi pirms pasniegšanas pievieno skābu krējumu.
200 līdz 300 g vistas filejas, 2 ēdamkarotes eļļas, sāls, pipari, sojas mērce, 2 ēdamkarotes sagrieztu pētersīļu, 2 paskābi āboli, ķiploku daiviņa, 0,5 kg notīrītu burkānu, 1 l dārzeņu buljona.
Vistas fileju pārkaisa ar sāli, pipariem, pievieno ēdamkaroti eļļas un apcep. Sagriež salmiņos un noliek siltā vietā. Ābolus un burkānus nomizo, sagriež kubiciņos. Sīpolu un ķiploku nomizo un sasmalcina, liek katliņā un cep atlikušajā eļļā, līdz tie kļuvuši zeltaini. Pievieno burkānus un ābolus, pielej buljonu un vāra 10 minūtes. Sablenderē. Pievieno sojas mērci, sāli un piparus pēc garšas. Ja ir vēlēšanās, var pievienot arī saldo krējumu.
Skābēti kāposti, gaļa, grūbas, kartupeļi, sāls, tauki cepšanai.
Skābētus kāpostus (labāk skābētus pēc sentēvu metodēm) savāra kopā ar gaļu un grūbām. Kad gaļa un grūbas mīkstas, visu sacep uz pannas taukos. Liek traukā un dienu patur vēsumā. Katlā ar ūdeni liek vārīties zupas kartupelīšus, kuriem pievieno iepriekš sagatavotos kāpostus. Sāli pievieno pēc garšas pašās beigās. Zupa iznāk ļoti, ļoti bieza. To var pagatavot arī vienā dienā, bet no "atvēsinātiem" kāpostiem tā iznāk daudz garšīgāka.