1 glāze pupiņu, 1,5 l ūdens, 3 kartupeļi, 2 burkāni, 2 sarkanās bietes, 300 g skābētu kāpostu, 4 ēdamkarotes skāba krējuma, 2 ēdamkarotes tomātu biezeņa, 1 pētersīlis, 2 sīpoli, sāls, cukurs, pipari, lauru lapas, zaļumi.
Pupiņas nomazgā, aplej ar ūdeni uz dažām stundām, pēc tam tajā pašā ūdenī izvāra. Novārījumu ielej citā traukā, uzkarsē līdz viršanai, pieliek gabaliņos sagrieztus kartupeļus, taukvielās apceptus sīpolus, salmiņos sagrieztas un izsautētas bietes, burkānus, pētersīļus, kāpostus, tomātu biezeni un uzvāra.
Borščā ieliek novārītas pupiņas, pievieno pēc garšas sāli, cukuru, piparus, lauru lapas un zaļumus. Pasniedzot pievieno krējumu.