Gailis vai vista, 200 g teļa vai liesas cūkgaļas, 2 olas, 2 šķēlītes baltmaizes bez garozas, 3/4 glāzes piena, 2 ēdamkarotes sviesta, sāls, pipari muskatrieksts.
Notīrītu gaili nomazgā. Ādu gareniski virs muguras pārgriež un uzmanīgi atdala no ķermeņa. Gaļu atdala no kauliem un kopā ar teļa vai cūkas gaļu divas reizes samaļ gaļas mašīnā. Otro reizi maļ kopā ar izmērcētu, nospiestu baltmaizi. Masai pievieno kausētu sviestu vai 1/2 glāzi salda krējuma, olas, sali, piparus, sarīvētu muskatriekstu. Ja vēlas, 1 daiviņu ķiploka. Masu pamatīgi saputo. Gaiļa ādu sašuj, atstājot pie spārniem nesašūtu, lai varētu iepildīt gaļas masu. To pilda ne visai stingri. Kad tā iepildīta, sašuj. No pāri palikušās masas veido frikadeles. Pildīto gaili liek no kauliem un garšsaknēm pagatavotā buljonā un vāra uz lēnas uguns apmēram 1 stundu. Buljonā izvāra arī frikadeles. Atdzesēto gaili atbrīvo no diegiem, pārgriež uz pusēm, liek ar griezumu uz dēlīša, sagriež šķēlēs un kārto lēzenā traukā. Rotā ar ceptiem āboliem, brūkleņu ievārījumu.