200 g sālītu sēņu, 1 ēdamkarote margarīna, 2 burkāni, 1 puravs, 2 pētersīļu saknītes, 1 ēdamkarote kviešu miltu, 1 l gaļas buljona, 1 olas dzeltenums, 100 g salda krējuma.
Sēnes novāra, notecina un sasmalcina. Liek zupas katliņā un vāra, līdz iztvaikojis liekais šķidrums. Notīra burkānus un pētersīļus, noskalo puravu. Visus dārzeņus sagriež, pievieno sēnēm un nedaudz apbrūnina. Pārkaisa miltus, samaisa. Pielej gaļas buljonu un vāra 15 minūtes. Olas dzeltenumu saputo ar saldo krējumu. Noņem katliņu no uguns un ietumē zupu ar olas dzeltenumu un krējuma maisījumu, pievieno sāli, piparus.
Lauku zupa kaimiņu gaumē
200 g sālītu sēņu, 1 ēdamkarote margarīna, 2 burkāni, 1 puravs, 2 pētersīļu saknītes, 1 ēdamkarote kviešu miltu, 1 l gaļas buljona, 1 olas dzeltenums, 100 g salda krējuma.
Sēnes novāra, notecina un sasmalcina. Liek zupas katliņā un vāra, līdz iztvaikojis liekais šķidrums. Notīra burkānus un pētersīļus, noskalo puravu. Visus dārzeņus sagriež, pievieno sēnēm un nedaudz apbrūnina. Pārkaisa miltus, samaisa. Pielej gaļas buljonu un vāra 15 minūtes. Olas dzeltenumu saputo ar saldo krējumu. Noņem katliņu no uguns un ietumē zupu ar olas dzeltenumu un krējuma maisījumu, pievieno sāli, piparus.