200 g laša (ar izmantot arī laša atgriezumus), 1 mazs sīpoliņš, 1 vidēja lieluma burkāns, 1 kartupelis, 1/2 glāzes baltvīna, 6 ēdamkarotes saldā krējuma, garšvielas (dilles, lauru lapas, sāls, pipari, citronpipari).
Lasi sagriež mazos gabaliņos, liek katliņā un uz lēnas uguns vāra. Sviestā apcep sagrieztu sīpolu un burkānu, tad pievieno lasim, pielej baltvīnu, pievieno kubiciņos sagrieztu kartupeli. Kad lasis gatavs, buljonu izkāš caur sietu un atdzesē. Samaļ biezumus – lasi, burkānu, sīpolu un kartupeļi. Sastrādā biezā masā. Pirms pasniegšanas uzkarsē. Pievieno saldo krējumu un garšvielas. Ja masa izveidojusies pārāk bieza, pievieno izkāsto buljonu. Rotā ar baltmaizes grauzdiņiem un dillēm.
Laša biezeņzupa
200 g laša (ar izmantot arī laša atgriezumus), 1 mazs sīpoliņš, 1 vidēja lieluma burkāns, 1 kartupelis, 1/2 glāzes baltvīna, 6 ēdamkarotes saldā krējuma, garšvielas (dilles, lauru lapas, sāls, pipari, citronpipari).
Lasi sagriež mazos gabaliņos, liek katliņā un uz lēnas uguns vāra. Sviestā apcep sagrieztu sīpolu un burkānu, tad pievieno lasim, pielej baltvīnu, pievieno kubiciņos sagrieztu kartupeli. Kad lasis gatavs, buljonu izkāš caur sietu un atdzesē. Samaļ biezumus – lasi, burkānu, sīpolu un kartupeļi. Sastrādā biezā masā. Pirms pasniegšanas uzkarsē. Pievieno saldo krējumu un garšvielas. Ja masa izveidojusies pārāk bieza, pievieno izkāsto buljonu. Rotā ar baltmaizes grauzdiņiem un dillēm.