2 butes, 3/4 l ūdens, garšsaknes, sīpols, lauru lapa, 2 ēdamkarotes sviesta, 2 ēdamkarotes miltu, sāls, 1/2 glāzes saldā krējuma.
Sagatavotas butes ieliek karstā ūdenī, pieliek garšsaknes, garšvielas un uz lēnas uguns vāra 15 minūtes. Tad butes pārliek citā traukā un pārlej ar mērci, ko pagatavo šādi – miltus ar sviestu apcep, pielej daļu buljona, kurā vārījās butes, pieliek krējumu, pārlej butēm un ļoti lēni vāra vēl 15 minūtes. Pārkaisa ar dillēm un pētersīļu zaļumiem. Piezīme: šādā veidā var sagatavot arī citas zivis (mencu, zandartu). Kad zivis pārliktas citā traukā un pārlietas ar mērci, tad var pievienot sagrieztus šampinjonus.