1,5 glāzes miltu, 1 glāze piena, 3 olas, 1 ēdamkarote cukura, sāls, 1/2 citrona, 200 g notīrītu ķirbju, eļļa cepšanai.
Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru, sāli un sarīvētu citrona miziņu. Pielej pienu. Šķidrumu lej miltos, samaisa viendabīgu mīklu un 30 minūtes uzbriedina. Pirms cepšanas pievieno ķirbjus un saputotus olu baltumus. Mīklu ar karoti liek uz pannas sakarsētā eļļā un cep pankūciņas no abām pusēm.
Ķirbja sagatavošana: ķirbi nomizo un sarīvē uz rupjās sakņu rīves skaidiņās, pielej nedaudz ūdens vai piena, pievieno sviestu un tvaiko, līdz ķirbis mīksts, tad to izberž caur sietu un iegūto masu pievieno mīklai.
Pankūciņas pasniedz ar brūkleņu ievārījumu, skābu krējumu, medu, majonēzi. Piedzer tēju vai kafiju.
Ķirbju pankūciņas
1,5 glāzes miltu, 1 glāze piena, 3 olas, 1 ēdamkarote cukura, sāls, 1/2 citrona, 200 g notīrītu ķirbju, eļļa cepšanai.
Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru, sāli un sarīvētu citrona miziņu. Pielej pienu. Šķidrumu lej miltos, samaisa viendabīgu mīklu un 30 minūtes uzbriedina. Pirms cepšanas pievieno ķirbjus un saputotus olu baltumus. Mīklu ar karoti liek uz pannas sakarsētā eļļā un cep pankūciņas no abām pusēm.
Ķirbja sagatavošana: ķirbi nomizo un sarīvē uz rupjās sakņu rīves skaidiņās, pielej nedaudz ūdens vai piena, pievieno sviestu un tvaiko, līdz ķirbis mīksts, tad to izberž caur sietu un iegūto masu pievieno mīklai.
Pankūciņas pasniedz ar brūkleņu ievārījumu, skābu krējumu, medu, majonēzi. Piedzer tēju vai kafiju.