Ķiploku zupa ar putotiem olbaltumiem

50 g cūku tauku, 12 ķiploku daiviņas, 1,3 l buljona, 2 olu dzeltenumi, 1 ēdamkarote augu eļļas, 100 g maizes, 2 olu baltumi, sāls, pipari.
Notīrītus un ne pārāk sīki sagrieztus ķiplokus viegli apcep, liek katlā un uzlej buljonu. Pievieno sāli un piparus un dažas minūtes vāra. Tad saputo olu dzeltenumus ar augu eļļu un, maisot zupu, lēni ielej tajā. Pēc dzeltenumu pievienošanas zupu vairs nevāra.
Maizi sagriež paresnos salmiņos un cepeškrāsnī apžāvē. Apžāvētos salmiņus ieber šķīvī, pārklāj ar saputotiem olbaltumiem un uzlej virsū sagatavoto zupu.

50 g cūku tauku, 12 ķiploku daiviņas, 1,3 l buljona, 2 olu dzeltenumi, 1 ēdamkarote augu eļļas, 100 g maizes, 2 olu baltumi, sāls, pipari.
Notīrītus un ne pārāk sīki sagrieztus ķiplokus viegli apcep, liek katlā un uzlej buljonu. Pievieno sāli un piparus un dažas minūtes vāra. Tad saputo olu dzeltenumus ar augu eļļu un, maisot zupu, lēni ielej tajā. Pēc dzeltenumu pievienošanas zupu vairs nevāra.
Maizi sagriež paresnos salmiņos un cepeškrāsnī apžāvē. Apžāvētos salmiņus ieber šķīvī, pārklāj ar saputotiem olbaltumiem un uzlej virsū sagatavoto zupu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *