Kartupeļu biezeņa pikas ar skābētiem kāpostiem

800 g kartupeļu, 4 olas, 200 g miltu, 4 ēdamkarotes kartupeļu cietes, sāls un malti melnie pipari, rīvēts muskatrieksts, 2 ēdamkarotes sviesta, 1 sīpols, 2 ēdamkarotes eļļas, 300 g skābētu kāpostu, tējkarote kaltēta timiāna, 4 nelieli tomātiņi.

Kartupeļus notīra un novāra, tad saspiež biezenī. Kartupeļu biezenim pievieno olas, miltus, cieti, muskatriekstu, sāli, piparus, kausētu sviestu un visu samīca viendabīgā masā.

Sīpolu notīra, sasmalcina un apcep eļļā, pievieno skābētus kāpostus, kaltēto timiānu un visu karsē 10 minūtes.

Kartupeļu masu liek uz folijas un izveltnē plāksnē, tad uz tās liek kāpostus. Ar folija palīdzību satin veltnī un uz stundu ieliek ledusskapī. Tad veltni sagriež 4 cm lielos gabalos, apviļā miltos un cep sakarsētā eļļā. Tomātiem krustveidā iegriež mizu un apcep līdz miziņa viegli nolobāma. Pasniedz kopā ar veltņa gabaliņiem.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *