Andrejs Zavadskis

Idejas brīvdienu piknikam vai dārza ballītei

Tuvojoties brīvdienām un domājot idejas piknikam vai dārza ballītei, veselīgas ēšanas kustības «Aikāgaršo» šefpavārs Normunds Baranovskis iesaka trīs pavasarīgi gardas un viegli pagatavojamas receptes.

Tuvojoties brīvdienām un domājot idejas piknikam vai dārza ballītei, veselīgas ēšanas kustības «Aikāgaršo» šefpavārs Normunds Baranovskis iesaka trīs pavasarīgi gardas un viegli pagatavojamas receptes. Maija brīvdienu piknikā kopā ar ģimene un draugiem pagatavo grilētu foreli ar ķiploku sviestu, turku kebabu un pavasarīgus salātus.

GRILĒTA FORELE AR ĶIPLOKU SVIESTU

Pagatavošanas laiks: 15 minūtes

Porcija: 2 cilvēkiem

Nepieciešams:

Forele – 2 gab.

Sviests – 3 tējkarotes

Ķiploks – 1 līdz 2 daivas

Cukīnī – 1 gab.

Sarkanais sīpols – 1 gab.

Paprika – 1 gab.

Ķiršu tomāti – 6 gab.

Citrons – 1 gab.

Selection by Rimi pesto – 2 tējkarotes

Citronu pipari pēc garšas

Sāls pēc garšas

Pagatavošana:

1. Gatavo ķiploku sviestu. Sajauc rīvētu ķiploku ar mīkstu sviestu, pievieno citronpiparus un sāli;

2. Noskalo un nosusini zivis, iesmērē ar ķiploku sviestu, gan zivs iekšpusi, gan āru;

3. Liec cepties uz grila, cep vismaz 10 līdz 12 minūtes;

4. Dārzeņus noskalo, nožāvē, sagriez šķēlītēs un liec uz grila, cep kamēr gatavi;

5. Kad dārzeņi gatavi, liec traukā, apslaki ar svaigu citrona sulu, pievieno pesto un pasniedz ar zivi.

Aikāgaršo padoms!

Gatavojot zivi uz grila, atceries, ka tam jābūt uzsilušam, taču bez uguns. Lai zivs āda nepieliptu pie restēm, iesmērē zivs ādu ar eļļu vai sviestu.

 

TURKU KEBABS

Pagatavošanas laiks: 25 minūtes

Porcija: 4 līdz 6 cilvēkiem

Nepieciešams:

Turku maize – 1 gab.

Šašliks – 800 g

Kalē salāti – 2 saujas

Sarkanais sīpols – 1 gab.

Zaļumi un diedzētās sēklas – 2 saujas

Tomāts – 1 līdz 2 gab.

Dārza gurķis – 1 gab.

Mērcei:

Grieķu jogurts – 200 g

Ķiploks – 2 daivas

Citrons – ½ gab.

Zaļumi – 1 sauja

Pagatavošana:

1. Uzkarsē ogles un uzgrilē šašliku;

2. Gatavo jogurta mērci. Jogurtu sajauc ar svaiga citrona sulu, rīvētu ķiploku un zaļumiem;

3. Noskalo dārzeņus, sagriez ripiņās vai strēmelēs

4. Pārgriez horizontāli turku maizi, apsmērē abas puses ar mērci, kārto pa virsu salātus, zaļumus, dārzeņus un diedzējumus;

5. Kad šašliks gatavs, liec to pa virsu salātiem;

6. Uzliec otru pusi turku maizes un sagriez 4 līdz 6 gabalos

7. Katrā no gabaliem iespraud iesmiņu, lai vieglāk pasniegt viesiem

Aikāgaršo padoms!

Pagatavo šašliku pats. Izvēlies cūkgaļas lāpstiņas gabalu, sagriez gabaliņos. Apcep brūnus un tikai tad pievieno sāli, piparus, sīpolus un sulu no 1 līdz 1,5 citroniem.

 

PAVASARA SALĀTI

Pagatavošanas laiks: 5 minūtes

Porcija: 2 cilvēkiem

Nepieciešams:

Svaigie salāti – 4 saujas

Zirņu dīgsti – 1 kastīte

Zaļās olīvas – 2 saujas

Ķiršu tomāti – 10 gab.

Sarkanā paprika – 1 gab.

Mocarella siers – 250 g

Mērcei

Citrons – 1 gab.

Olīveļļa – 3 ēdamk.

Dijon sinepes – 1 tējk.

Medus – ½ tējk.

Pagatavošana:

1. Noskalo salātus un saplucini smalkākos gabalos

2. Salātus kārto traukos, pievieno olīvas, sagrieztu papriku un ķiršu tomātus

3. Salātiem pa virsu kārto Mocarella šķēlītes un zirņu dīgstus

4. Sajauc visas mērces sastāvdaļas trauciņā, izspied citrona sulu un pārlej pāri salātiem

Aikāgaršo padoms!

Salātiem pievieno arī citus diedzētos graudus, sēklas, kā arī dažādus pavasara zaļumus.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *