Gardas Lieldienu receptes

Ticējums vēsta, ka Klusajā sestdienā visām saimniecēm bija jāvāra olas, tad nākošā gadā varēja labi satikt ar saimi un kaimiņiem. Tas vēlreiz pierāda, ka mīlestība un saticība iet caur vēderu.

Ticējums vēsta, ka Klusajā sestdienā visām saimniecēm bija jāvāra olas, tad nākošā gadā varēja labi satikt ar saimi un kaimiņiem. Tas vēlreiz pierāda, ka mīlestība un saticība iet caur vēderu. Tieši tāpēc restorānu tīkls «Tex-Mex» piedāvā divas ēdienu receptes, lai jūsu nākamais gads ar saviem tuviniekiem būtu saticīgs. Priecīgus svētkus!

Mohito putas ar vaniļas mērci 4 personām

Pagatavošana: Katlā uzvāra ūdeni, pievieno piparmētras un vāra uz lēnas uguns 2 – 3 minūtes, pēc tam atdzesē līdz istabas temperatūrai. Pievieno Laima sulu un uzbriedinātu želatīnu. Kad tas sāk sabiezēt – sāk putot gaisīgās putās un visu atdzesē.

Vaniļas mērce: Katlā uzvāra pienu ar vaniļas cukuru, olas atdala no baltumiem. Dzeltenumus saputo ar cukuru un pievieno miltus. Saputotās olas pievieno pienam un visu maisa, kamēr mērce sāk biezēt.

Pasniegšana: Vaniļas mērci atdzesē un liek porciju traukā, pa virsu liek saputotās putas. Dekorē ar piparmētras lapiņu un Laima sukādēm.

Nepieciešams:

Ūdens 200 ml.

Piparmētra 20 gr.

Laims 2 gab.

Želatīns 20 gr.

Cukurs 40 gr.

Vanilas mērce:

Piens 300 ml.

Olas 2 gab.

Milti 1 tējkarote

Cukurs 60 gr.

Vaniļjas cukurs 15 gr.

 

Svaigie lapu salāti ar kartupeļu pankūku un laša tartaru 4 personām

Pagatavošana: Kartupeļus sarīvē uz rupjās rīves, izspiež sulu, pievieno miltus, sāli un piparus. Sagatavo 4 pankūkas un tās apcep zeltaini brūnas no abām pusēm. Laša fileju sagriež smalkos kubikos, pievieno sakapātus kaperus, sāli, piparus un Vorčesteras mērci. Visu rūpīgi samaisa.

Uz porciju šķīvjiem kārto lapu salātus, un pa virsu liek sagrieztus dārzeņus, pārlej ar olīveļļu un jogurta bazilika mērci (½ jogurta sablenderē ar baziliku, sāli un pipariem pievieno atlikušo jogurtu un samaisa). Pa virsu kārto kartupeļu pankūku un laša tartaru dekorē ar paipala oliņu.

Nepieciešams:

Kartupeļi 2 gab.

Milti 1 ēdamkarote

Lasis 200 gr.

Kaperi 10 gr.

Salātu mix 200 gr.

Ķiršu tomāti 50 gr.

Redīsi 40 gr.

Mazie gurķi 2 gab.

Paprika 1 gab.

Paipalu olas 4 gab.

Jogurts bez garšas 200 gr.

Baziliks

Olīveļļa 4 ēdamkarotes

Sāls – pēc garšas

Pipari – pēc garšas

Vorčesteras mērce – pēc garšas

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *