Sīpolu diena Jaunpilī notika 30. oktobrī. Dārzenis pazīstams gadu tūkstošus. To izmanto medicīnā, kulinārijā. Arī Jaunpils leknajā zemē tam tik augt, ņemties svarā un vairot ļaužu spēku, darbaprieku un veselību.
Kādi vien makani izauguši dobēs, varēja lūkot muzejā. Tur tie izrādījās viens par otru varenāki un smaržīgāki, lai ļautu saviem audzētājiem piedalījies konkursā. Žūrijas komisijas priekšsēdētāja Dzidrai Krastiņai nācās gādāt īpašus svarus, uz kuriem ar superprecizitāti dārzeņus nosvērt.
Un, lūk, rezultāti: Marijas Jēkabsones sīpols – 883 grami, Zanes Grigores – 460 g, Lotas Plezeres – 423 g smags. Runā, ka dobēs bijuši vēl makanāki, bet, kas gan tādus var izvēlēties un atnest?