Deserts austriešu gaumē

6 vidēja lieluma āboli, citronu sula, 200 g siera, 2 olas, 3 ēdamkarotes saldā krējuma, sāls, malti baltie pipari, rīvēts muskatrieksts, 1 ēdamkarote cukura, 2 ēdamkarotes baltvīna, 1 ēdamkarote sviesta.

Āboliem nogriež cepurītes, izņem serdes un daļu mīkstuma. Ābolu iekšpuses aprasina ar citrona sulu. Ābolu mīkstumus sasmalcina un arī aprasina ar citrona sulu. Sieru sagriež mazos kubiciņos, pievieno sasmalcinātajiem āboliem, pārlej ar vīnu, tad masu iepilda ābolos. Olas saputo ar saldo krējumu, pievieno sāli, piparus, muskatriekstu, pārlej pāri pildījumam. Cukuru izkausē un ar sīrupu apziež katru ābolu. Uz vāciņa uzliek kriksīti sviesta. Pildītos ābolus liek ar sviestu izziestā cepamā pannā un cep cepeškrāsnī 15 minūtes. Galdā pasniedz karstus.

6 vidēja lieluma āboli, citronu sula, 200 g siera, 2 olas, 3 ēdamkarotes saldā krējuma, sāls, malti baltie pipari, rīvēts muskatrieksts, 1 ēdamkarote cukura, 2 ēdamkarotes baltvīna, 1 ēdamkarote sviesta.

Āboliem nogriež cepurītes, izņem serdes un daļu mīkstuma. Ābolu iekšpuses aprasina ar citrona sulu. Ābolu mīkstumus sasmalcina un arī aprasina ar citrona sulu. Sieru sagriež mazos kubiciņos, pievieno sasmalcinātajiem āboliem, pārlej ar vīnu, tad masu iepilda ābolos. Olas saputo ar saldo krējumu, pievieno sāli, piparus, muskatriekstu, pārlej pāri pildījumam. Cukuru izkausē un ar sīrupu apziež katru ābolu. Uz vāciņa uzliek kriksīti sviesta. Pildītos ābolus liek ar sviestu izziestā cepamā pannā un cep cepeškrāsnī 15 minūtes. Galdā pasniedz karstus.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *