Cukini vai kabacis ar garšaugu krēmu

800 g cukini, 10 ēdamkarotes olīveļļas, 50 g maltu mandeļu, 1 liela ķiploku daiviņa, 1 ēdamkarote sasmalcinātu svaigu pētersīļu, 1 ēdamkarote sasmalcinātu svaiga bazilika, 5 lapiņas sasmalcinātas salvijas, 1 ēdamkarote sasmalcinātas svaigas raudenes, 1 ēdamkarote sasmalcināta svaiga timiāna, 1/2 ēdamkarotes citrona sulas.

Cukini sagriež 0,5 cm biezās šķēlēs, izziež cepešpannu ar 1 ēdamkaroti eļļas un liek cukini šķēlītes cieši citu citai līdzās. Ar eļļu nedaudz pārslaka šķēles, ievieto sakarsētā cepeškrāsnī un cep zeltaini brūnas. Gatavas izņem no krāsns un pārkaisa ar sāli un pipariem.

Garšaugu krēms. Blenderī ieber mandeles, sakapātu ķiploku, garšaugus un atlikušo eļļu, sasmalcina biezenī. Pievieno citrona sulu un sāli, rūpīgi samaisa.

Uz lēzena šķīvja liek cukini šķēlītes, bet maliņā – karoti garšaugu krēma.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *