Cietās piparkūkas

500 g kviešu miltu, 50 g sīrupa, 100 g cukura, 60 g tauku, 60 g sviesta, 1 ola, garšvielas: koriandrs, kardamons, kanēlis, krustnagliņas, muskatrieksts, ingvers, cepamais pulveris, dažas citrona un apelsīna miziņas.
Sīrupu, cukuru un sviestu uzvāra, stipri kuļot, piejauc apmēram 1/3 daļu miltu un maisot atdzesē, tad piejauc sasmalcinātas garšvielas, olas un pārējos miltus, kam piemaisīts cepamais pulveris. Liek uz dēļa un mīca, kamēr mīkla kļūst gluda un spīdīga. Gatavo mīklu plāni izveltnē, izspiež figūriņas un cep mērenā siltumā. Labāka izskata pēc cepumus pārvelk ar mazliet saputotu olu baltumu.

500 g kviešu miltu, 50 g sīrupa, 100 g cukura, 60 g tauku, 60 g sviesta, 1 ola, garšvielas: koriandrs, kardamons, kanēlis, krustnagliņas, muskatrieksts, ingvers, cepamais pulveris, dažas citrona un apelsīna miziņas.
Sīrupu, cukuru un sviestu uzvāra, stipri kuļot, piejauc apmēram 1/3 daļu miltu un maisot atdzesē, tad piejauc sasmalcinātas garšvielas, olas un pārējos miltus, kam piemaisīts cepamais pulveris. Liek uz dēļa un mīca, kamēr mīkla kļūst gluda un spīdīga. Gatavo mīklu plāni izveltnē, izspiež figūriņas un cep mērenā siltumā. Labāka izskata pēc cepumus pārvelk ar mazliet saputotu olu baltumu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *