Brilē – karamelizēta cukura krēms

2 olas, 6 ēdamkarotes cukura, 1/2 glāzes ūdens, 1 glāze putukrējuma, 2 ēdamkarotes konjaka, 1 tējkarote želatīna (ar kaudzīti).

Sabrūnina 2 ēdamkarotes cukura, pielej ūdeni un vāra, līdz karamelizētais cukurs izšķīdis. Olu dzeltenumus saputo ar 2 ēdamkarotēm cukura, pielej karstu brūno cukurūdeni un maisot karsē, līdz masa sabiezē, tad pievieno uzbriedinātu želatīnu. Atdzisušai masai pievieno konjaku un saputotu krējumu. Var iemaisīt arī saputotus olu baltumus. Krēmu sarecina platās vīnu glāzēs. Katrai glāzei uzlej 2 ēdamkarotes vīna sīrupa. (Sīrupam – 3 ēdamkarotes cukura sabrūnina, pievieno 1,5 glāzes vīna un vāra, kamēr šķidruma daudzums samazinājies līdz 1 glāzei). Brilē krēmu var sagatavot arī ar sasmalcinātiem grauzdētiem riekstiem.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *