400 g klona maizes, 1 glāze ūdens, 100 g dzērveņu sulas, 50 g cukura, 50 g medus.
Putukrējumam: 100 g saldā krējuma, 1 ēdamkarote cukura.
Ūdeni ar cukuru uzvāra, pievieno medu, dzērveņu sulu un atdzesē. Nobriedušai rupjmaizei nogriež garoziņu un maizi sagriež kubiciņos, liek saldēdiena trauciņos un pārlej ar sagatavoto mērci. Krējumam pievieno cukuru un saputo. Pasniedzot liek uz rupjmaizes un rotā ar dzērvenēm.
Biguzis
400 g klona maizes, 1 glāze ūdens, 100 g dzērveņu sulas, 50 g cukura, 50 g medus.
Putukrējumam: 100 g saldā krējuma, 1 ēdamkarote cukura.
Ūdeni ar cukuru uzvāra, pievieno medu, dzērveņu sulu un atdzesē. Nobriedušai rupjmaizei nogriež garoziņu un maizi sagriež kubiciņos, liek saldēdiena trauciņos un pārlej ar sagatavoto mērci. Krējumam pievieno cukuru un saputo. Pasniedzot liek uz rupjmaizes un rotā ar dzērvenēm.