2 bietes, 2 l ūdens vai sēņu buljona, 2 kartupeļi, 2 marinēti gurķi, 150 g sālītu sēņu, 1/4 glāzes auzu pārslu, sāls, pipari, lauru lapa, 1/2 glāzes skāba krējuma vai rīvēta siera.
Bietes rūpīgi nomazgā, izgriež lapu un saknes vietu, liek vārīt. Gatavas bietes izņem no ūdens, nomizo, sarīvē un liek tīrā ūdenī, pievieno sagrieztus kartupeļus, sagrieztus marinētus gurķus, auzu pārslas, sēnes, piparus, lauru lapu, buljona kubiciņu un vāra, līdz kartupeļi mīksti. Pievieno skābo krējumu vai rīvētu sieru.
Biešu un sēņu zupa
2 bietes, 2 l ūdens vai sēņu buljona, 2 kartupeļi, 2 marinēti gurķi, 150 g sālītu sēņu, 1/4 glāzes auzu pārslu, sāls, pipari, lauru lapa, 1/2 glāzes skāba krējuma vai rīvēta siera.
Bietes rūpīgi nomazgā, izgriež lapu un saknes vietu, liek vārīt. Gatavas bietes izņem no ūdens, nomizo, sarīvē un liek tīrā ūdenī, pievieno sagrieztus kartupeļus, sagrieztus marinētus gurķus, auzu pārslas, sēnes, piparus, lauru lapu, buljona kubiciņu un vāra, līdz kartupeļi mīksti. Pievieno skābo krējumu vai rīvētu sieru.