Bie­šu biez­zu­pa

Bie­tes, 1 cit­ro­na su­la, 3 bur­kā­ni, ga­ba­liņš žā­vē­ta caur­au­dzī­ša, sī­pols, ne­liela kā­post­gal­vi­ņa, dār­ze­ņu bul­jo­na ku­bi­ciņš, kar­tu­pe­ļi, augu eļ­ļa cep­ša­nai, ķi­me­nes, ķip­loks, cit­ro­na pi­pa­ri, cu­kurs, sāls, pē­ter­sī­ļi, skābs krē­jums.
No­vā­rī­tas bie­tes no­mi­zo un sa­rī­vē uz sak­ņu rī­ves, ap­ra­si­na ar cit­ro­na su­las un cu­ku­ra mai­sī­ju­mu. No­liek ma­li­ņā. No­maz­gā un no­ka­sa bur­kā­nus, sa­rī­vē uz sak­ņu rī­ves. Ga­ļu sa­griež ku­bi­ci­ņos. Liek uz sa­kar­sē­tas pan­nas un iz­čurk­sti­na. Pie­vie­no bur­kā­nus un sa­smal­ci­nā­tu sī­po­lu. Vi­su ne­daudz ap­cep. Kā­post­gal­vi­ņu sa­smal­ci­na ar na­zi un pa­kā­pe­nis­ki pie­vie­no pan­nā eso­ša­jiem pro­duk­tiem. Vi­su ap­cep. Kat­lā uz­vā­ra ūde­ni, pie­vie­no bul­jo­na ku­bi­ci­ņu un pan­nā ap­cep­tos pro­duk­tus. Vā­ra uz lē­nas uguns. Kar­tu­pe­ļus no­mi­zo un sa­griež pa­lielos ku­bi­ci­ņos. Uz pan­nas eļ­ļā ap­cep sa­rī­vē­tās bie­tes, ku­rām pie­vie­no­tas sa­smal­ci­nā­tas ķi­me­nes, ķip­lo­ku dai­vi­ņas un uz lielas uguns sau­tē­jot ap­cep. Ka­mēr bie­tes ce­pas, kat­lā ie­ber kar­tu­pe­ļus. Kad kar­tu­pe­ļi gan­drīz mīk­sti, pie­vie­no ap­cep­tās bie­tes. Vēl ne­daudz pa­vā­ra, pie­vie­no pēc garš­as sā­li un sa­smal­ci­nā­tus pē­ter­sī­ļus. Ja vē­las, īsi pirms pa­snieg­ša­nas pie­vie­no skā­bu krē­ju­mu.

Bie­tes, 1 cit­ro­na su­la, 3 bur­kā­ni, ga­ba­liņš žā­vē­ta caur­au­dzī­ša, sī­pols, ne­liela kā­post­gal­vi­ņa, dār­ze­ņu bul­jo­na ku­bi­ciņš, kar­tu­pe­ļi, augu eļ­ļa cep­ša­nai, ķi­me­nes, ķip­loks, cit­ro­na pi­pa­ri, cu­kurs, sāls, pē­ter­sī­ļi, skābs krē­jums.
No­vā­rī­tas bie­tes no­mi­zo un sa­rī­vē uz sak­ņu rī­ves, ap­ra­si­na ar cit­ro­na su­las un cu­ku­ra mai­sī­ju­mu. No­liek ma­li­ņā. No­maz­gā un no­ka­sa bur­kā­nus, sa­rī­vē uz sak­ņu rī­ves. Ga­ļu sa­griež ku­bi­ci­ņos. Liek uz sa­kar­sē­tas pan­nas un iz­čurk­sti­na. Pie­vie­no bur­kā­nus un sa­smal­ci­nā­tu sī­po­lu. Vi­su ne­daudz ap­cep. Kā­post­gal­vi­ņu sa­smal­ci­na ar na­zi un pa­kā­pe­nis­ki pie­vie­no pan­nā eso­ša­jiem pro­duk­tiem. Vi­su ap­cep. Kat­lā uz­vā­ra ūde­ni, pie­vie­no bul­jo­na ku­bi­ci­ņu un pan­nā ap­cep­tos pro­duk­tus. Vā­ra uz lē­nas uguns. Kar­tu­pe­ļus no­mi­zo un sa­griež pa­lielos ku­bi­ci­ņos. Uz pan­nas eļ­ļā ap­cep sa­rī­vē­tās bie­tes, ku­rām pie­vie­no­tas sa­smal­ci­nā­tas ķi­me­nes, ķip­lo­ku dai­vi­ņas un uz lielas uguns sau­tē­jot ap­cep. Ka­mēr bie­tes ce­pas, kat­lā ie­ber kar­tu­pe­ļus. Kad kar­tu­pe­ļi gan­drīz mīk­sti, pie­vie­no ap­cep­tās bie­tes. Vēl ne­daudz pa­vā­ra, pie­vie­no pēc garš­as sā­li un sa­smal­ci­nā­tus pē­ter­sī­ļus. Ja vē­las, īsi pirms pa­snieg­ša­nas pie­vie­no skā­bu krē­ju­mu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *