Bietes, 1 citrona sula, 3 burkāni, gabaliņš žāvēta cauraudzīša, sīpols, neliela kāpostgalviņa, dārzeņu buljona kubiciņš, kartupeļi, augu eļļa cepšanai, ķimenes, ķiploks, citrona pipari, cukurs, sāls, pētersīļi, skābs krējums.
Novārītas bietes nomizo un sarīvē uz sakņu rīves, aprasina ar citrona sulas un cukura maisījumu. Noliek maliņā. Nomazgā un nokasa burkānus, sarīvē uz sakņu rīves. Gaļu sagriež kubiciņos. Liek uz sakarsētas pannas un izčurkstina. Pievieno burkānus un sasmalcinātu sīpolu. Visu nedaudz apcep. Kāpostgalviņu sasmalcina ar nazi un pakāpeniski pievieno pannā esošajiem produktiem. Visu apcep. Katlā uzvāra ūdeni, pievieno buljona kubiciņu un pannā apceptos produktus. Vāra uz lēnas uguns. Kartupeļus nomizo un sagriež palielos kubiciņos. Uz pannas eļļā apcep sarīvētās bietes, kurām pievienotas sasmalcinātas ķimenes, ķiploku daiviņas un uz lielas uguns sautējot apcep. Kamēr bietes cepas, katlā ieber kartupeļus. Kad kartupeļi gandrīz mīksti, pievieno apceptās bietes. Vēl nedaudz pavāra, pievieno pēc garšas sāli un sasmalcinātus pētersīļus. Ja vēlas, īsi pirms pasniegšanas pievieno skābu krējumu.
Biešu biezzupa
Bietes, 1 citrona sula, 3 burkāni, gabaliņš žāvēta cauraudzīša, sīpols, neliela kāpostgalviņa, dārzeņu buljona kubiciņš, kartupeļi, augu eļļa cepšanai, ķimenes, ķiploks, citrona pipari, cukurs, sāls, pētersīļi, skābs krējums.
Novārītas bietes nomizo un sarīvē uz sakņu rīves, aprasina ar citrona sulas un cukura maisījumu. Noliek maliņā. Nomazgā un nokasa burkānus, sarīvē uz sakņu rīves. Gaļu sagriež kubiciņos. Liek uz sakarsētas pannas un izčurkstina. Pievieno burkānus un sasmalcinātu sīpolu. Visu nedaudz apcep. Kāpostgalviņu sasmalcina ar nazi un pakāpeniski pievieno pannā esošajiem produktiem. Visu apcep. Katlā uzvāra ūdeni, pievieno buljona kubiciņu un pannā apceptos produktus. Vāra uz lēnas uguns. Kartupeļus nomizo un sagriež palielos kubiciņos. Uz pannas eļļā apcep sarīvētās bietes, kurām pievienotas sasmalcinātas ķimenes, ķiploku daiviņas un uz lielas uguns sautējot apcep. Kamēr bietes cepas, katlā ieber kartupeļus. Kad kartupeļi gandrīz mīksti, pievieno apceptās bietes. Vēl nedaudz pavāra, pievieno pēc garšas sāli un sasmalcinātus pētersīļus. Ja vēlas, īsi pirms pasniegšanas pievieno skābu krējumu.