Andrejs Zavadskis

Aikāgaršo Ziemassvētku receptes gardēžiem

Tuvojoties Ziemassvētkiem, «Rimi» veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs aicina pārsteigt un iepriecināt ģimeni, draugus un kolēģus, pagatavojot tiem gardu svētku saldo pīrāgu pildītu ar bumbieriem un īpašu kakao dzērienu ar dedzinātu zefīru.

Tuvojoties Ziemassvētkiem, «Rimi» veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs aicina pārsteigt un iepriecināt ģimeni, draugus un kolēģus, pagatavojot tiem gardu svētku saldo pīrāgu pildītu ar bumbieriem un īpašu kakao dzērienu ar dedzinātu zefīru. Svētku receptes kalpos ne tikai kā lielisks pārsteigums viesiem, bet arī radīs īstu Ziemassvētku sajūtu pavāram.

BUMBIERU UN KAKAO KRĒMA PĪRĀGS

Pagatavošanas laiks: 1 stunda + 2 stundas dzesēšanai

Porcija: 8 cilvēkiem

Nepieciešams:

Kārtainā sviesta mīkla – 600 g

Bumbieri – 700 g

Krēmam:

Lauku olas – 4 gab.

Saldais krējums – 400 ml

Brūnais cukurs – 250 g

Piparkūku garšviela (malta) – 1 tējk.

Kakao (malts) – 6 ēdamk.

Pagatavošana:

1. Apaļā pīrāga formā ieklāj kārtaino sviesta mīklu 400 g

2. Noskalo bumbierus, sagriez 4 daļās un izņem serdes

3. Sagrieztos bumbierus kārto uz smilšu mīklas

4. Uzkarsē saldo krējumu līdz vārīšanās temperatūrai

5. Sakul olas ar cukuru, pievieno kakao un piparkūku garšvielu

6. Uzkarsēto krējumu lej sakultās olās un samaisi

7. Liec uz uguns un maisot iebiezini krēmu

8. Iebiezināto kakao krēmu pārlej bumbieriem

9. 200 g kārtaino mīklu sagriez strēmelītēs un kārto tās virs kakao krēma un bumbieriem

10. Cep pīrāgu 170 grādu sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 30 – 35 minūtes

11. Pirms pasniegšanas to pilnībā atdzesē

Aikāgaršo padoms!

Pamēģini pīrāga pildījumam izmantot ābolus un kakao vietā pievienot vaniļu, mandeles vai nelielu daudzumu citrusu augu sulas.

PIPARKŪKU KAKAO AR DEDZINĀTIEM ZEFĪRIEM

Pagatavošanas laiks: 10 min

Porcija: 2 cilvēkiem

Nepieciešams:

Kakao – 4 ēdamk.

Ūdens – 200 ml

Brūnais cukurs – 3 ēdamk.

Piens – 400 ml

Salds krējums – 200 ml

Piparkūkas (samaltas) – 1 sauja

Zefīrs – 4 pusītes

Pagatavošana:

1. Uzvāri ūdeni un sajauc kopā ar kakao un 1 ēdamkaroti cukura

2. Sakarsē pienu, pievieno 1 ēdamkaroti cukura

3. Viegli uzputo saldo krējumu ar 1 ēdamkaroti cukura

4. Ja tev mājās ir brulē krēma deglis, tad apdedzini zefīrus, tā, lai tie kļūst mīkstāki un gardāki. Tāpat zefīrus var apdedzināt arī cepeškrāsnī – sakarsē to līdz 200 g, grila režīmā, liec apdedzināties uz 2 līdz 5 minūtēm

5. Krūzē lej kakao, tad pienu un putotu krējumu

6. Pārber ar piparkūku drumstalām un virsū liec zefīrus

Aikāgaršo ideja!

Ja esi kafijas cienītājs, tad lielisks saldinātājs pie tās būs zefīrs, kā rezultātā nebūs nepieciešams piens, bet dzēriens izdosies lielisks.

SALDĀ RULETE

Pagatavošana laiks: 1 stunda

Porcija: 6 cilvēkiem

Nepieciešams:

Tumšā šokolāde 70% – 100 g

Sviests – 180 g

Kakao – 4 līdz 5 ēdamk.

Piparkūkas (mīkstas) – 200 g

Marmelāde – 300 g

Pagatavošana:

1. Izkausē šokolādi kopā ar sviestu

2. Piejauc masai kakao. Samaisi, līdz iegūsti viendabīgu masu

3. Sadrumstalo piparkūkas un sagriez marmelādi

4. Piejauc piparkūkas un marmelādi kakao masai un samaisi

5. Klāj masu pārtikas plēvē un sarullē vienā vai vairākās ruletēs

6. Liec ledusskapī vismaz uz 40 minūtēm līdz rulete sastingusi

Aikāgaršo padoms!

Pagatavo arī balto ruleti, izmantojot balto šokolādi (200 g) un sviestu (180 g), pievieno arī kokosa skaidiņas. Tāpat ruletē pamēģini izmantot dažādus riekstus, sukādes un pat musli.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *