Ja jums ir norakstīta manta, vai apnikusi sievas māte, tad bieži ienāk prātā doma, kā pie mantas ātrāk tikt un no nevēlamās personas atbrīvoties.
Likumīgi to var izdarīt vienkārši. Nopērciet žāvēto vai pusžāvēto desu un katru dienu iebarojiet savam „mīļajam”. Tikai ir jāievēro dažas nianses. Noteikti to stipri sacepiet. Jo vārot, dažas kaitīgās vielas no šādiem produktiem daļēji iziet.
Kas tad tajās desā ir tāds, ka klusām piepildīs jūsu kvēlāko sapni? Nekas aizliegts! Nav vēlami divi produkti bet aizliegti tie arī nav.Tas ir E575 – glukonskābes delta-laktons un E621 – mononātrija glutamāts.
Nitrīts ir inde, kas iedarbojas uz cilvēku hemoglobulīnu.Tas nav spējīgs pārnest skābekli. Tātad cietīs sirds, smadzenes, aizkuņģa dziedzeris, endotēlija šūnas. Veidojas nitrozoamīni – kancorogēnas vielas, kas cirkulē pa visu organismu un provocē ļaundabīgos audzējus. Izsauc dažādu šūnu nekrozi. Veicina čūlaino kolītu, Krona slimību. Rada pazeminātu asins apgādi nierēm.
Desām tiek bagātīgi pievienota sāls. Kopā ar citiem sāļiem rodas ūdens elektrolītiskās apmaiņas traucējumi. Veicina paaugstinātu asins spiedienu, kas provocē insultus un nieru saslimšanas. Iekaist dažādu orgānu apvalki. Cilvēks biežāk slimos ar dažādām elpošanas sistēmu slimībām. Vairogdziedzera iekaisums izsauks diabēta slimību. Attīstīsies anēmija – mazasinība.
Talkā nāks arī dzīvnieku tauki, kas šajos izstrādājumos ir ļoti daudz. Dzīvnieku tauki veicina asins vadu sklerotizāciju un veicina transkaābju veidošanos. Tas ir vēl viens faktors ļaundabīgo procesu veicināšanai organismā.
E 621 rada atkarību. To ķīniešu pavāri pielietoja savu imperatoru ēšanas baudu palielināšanai. Šodien šo komplekso kaiti sauc par ķīniešu restorānu sindromu.
Tikai izēdinot produktus, kas satur E621 jeb glutamīnu ir jārēķinās ar dažām neērtībām. Jūsu „mīļie” kļūs viegli aizkaitināmi.Viņus mocīs bezmiegs, depresija, migrēna, astma. Pasliktināsies redze. Tiks grauti svētākais no svētākajiem – smadzeņu aizsardzības mehānismi.
Ja jums desa liekas vienveidīga, tad var vēl lietot Latvijas zivju konservus. Sevišķi žāvēto un cepto zivju konsevus. Tur sāls devas tiešām ir nāvējošas. Tikai nemeklējiet tos konservus, ko krievi pasūtīja saviem kopsmonautiem, jo tur sāls saturs tika pazemināts.
Jūs jautāsiet, kāpēc konservos un desās lieto tik lielas parastās sāls devas? Atbilde ir vienkārša. Sāls aizstāj citas garšvielas. Sāls dod lielākas garantijas, ka produktā neattīstīsies baktērijas, jo ražošanas cikls, acīm redzot, ražotājos rada bažas par sanitāriju. Citu izskaidrojumu es te neredzu. Cilvēka šūnas tie paši mikroorganismi vien ir. Bet cilvēks ir liels, rezerves mehānismu pietiekoši, domā negodīgie pārtikas ražotāji. Mūsu izglītības līmenis ir tāds, kas ļauj pārtikas ražotājiem pelnīt uz mūsu stulbuma rēķina.
Dievs sargi manus mīļos!
Labu apetīti vēlot, Leons Stiparis
Rīga, 17.08.2013.g.
Tātad,ja produktā ir E621,tad mani grib noindēt un padarīt par atkarīgo. Zināšu.
Daudz e-vielas pievieno viss kur, ne tikai desaa. Nekas mazinjaas devaas nav kaitiigs, bet ja kaut ko dabuu par daudz, tak kaut kas kljuust kaitiigs. Mani arii neiepriecina tas, ka visur, pat maizee, baazh visaadus konservantus un e-vielas prieksh garshas. Manupraat visu jaaeed cik iespeejami dabisku un tiiru. Vislabaak taisiit njammu pashiem – tad vismaz zini kas eedienam ir pielikts, vai nu jaapavada diezgan daudz laikaa veikalos un maajaas peetiijot produktus un vinju sastavdaljas. Biznesmenus nu tieshaam muusu veseliiba iipashi neinteresee – galvenais lai produkst vareetu staaveet veikala plauktaa tik garu laiku, cik iespeejami. Pashiem vajag intereseeties ko sev un savu beernu mutees baazham.
Ja agrāk, mēs uztraucāmies par to, ka ābolā bija tārpiņš, tad tagad par to priecājamos, jo saprotam, ka tajos nav konservantu – lēna inde.
Paldies autoram par drosmi.
Žēl, ka citiem masu medijiem nav drosme iestāties pret konservantu nepamatotu lietošanu.
Paldies autoram par humoristiski pamācošu rakstu! I pasmējos, i zināšanas pasmēlos un citiem arī ieteikšu.
100% piekrītu. Tauta tiek pakāpeniski noindēta.
Laikam tomēr nedaudz jāpalabo.
E621 nav glutamīns, bet nātrija glutamāts.
Kas ir transkaābes? Ja domātas transtaukskābes, tad tām ar gaļu maz kopīga, bet hidrogenētos augu taukos (piemēram arī cepot sulīgus dārzeņus kaut vai vislabākajā un dārgākajā augu eļļā) tās būs gan, nemaz nerunājot par margarīniem un visiem produktiem, kas tos satur!
Bet kopumā – padomā, pirms atdod savu naudu par lietām, kas tevi patiesībā indē!