Lieldienas

Ieteikumi veselīgām Lieldienām

Tradicionālais Lieldienu ēdiens ola ir vērtīgām uzturvielām bagāts pārtikas produkts. Olu dzeltenumā ir A, E un B grupas vitamīni, nātrijs, kālijs, fosfors, kalcijs un dzelzs. Tomēr neatbilstoši uzglabātas un pagatavotas olas un olu ēdieni, var radīt risku saslimt ar zarnu trakta infekcijām, piemēram, salmonelozi, atgādina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) speciālisti.

Dievkalpojumi Lieldienās

Tukuma evaņģēliski luteriskā baznīcā dievkalpojumi Lieldienu nedēļā: Zaļajā Ceturtdienā, 28. martā, 18.00, Lielajā Piektdienā, 29. martā, 18.00, Lieldienu naktī, 30. martā, 22.00; Lieldienu rītā, 31. martā, 7.00 un 11.00. 29. martā 20.00 Draudzes namā būs meditācija, lūgšanu nakts. Visi dievkalpojumi ar Svēto vakarēdienu.

Kā izvairīties no ugunsnelaimes Lieldienās?

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD), tuvojoties Lieldienu brīvdienām, aicina iedzīvotājus būt saprātīgiem un atpūšoties nepiemirst par savu un apkārtējo cilvēku drošību, lai pavasarīgos svētkus neaptumšotu nelaimes gadījumi.